12 tips en ideeën om kamers helderder en groter te laten lijken

12 Tipps und Ideen, um Räume heller & größer wirken zu lassen - Luxusbetten24

Kleine appartementen hebben veel voordelen: er is nauwelijks nagalm op slechts enkele vierkante meters, de ruimte kan goedkoop worden verwarmd en de huurkosten blijven binnen beheersbare grenzen. Smalle ruimtes zien er echter al snel gehorig uit als de verlichting en het meubilair ongunstig zijn.

Als er weinig extra raamruimte is of als het raam naar de noordkant gericht is, kan er slechts een beetje natuurlijk daglicht de kamer binnenkomen. Met een paar eenvoudige trucs kunnen zelfs kleine en schuine kamers in het appartement lichter en groter lijken:

1. Maak plafonds en muren in kamers licht

Heldere plafonds en muren reflecteren invallend licht en laten donkere kamers helder stralen. Op de muren moeten witte tinten of pastelkleuren de boventoon voeren, zodat ze niet beperkend en beklemmend overkomen.

Pasteltinten zorgen er ook voor dat meubels zoals fauteuils en tapijten minder massief lijken dan donkere kleuren.

2. Spiegel correct plaatsen

Met een grote wandspiegel kunnen een smalle gang en langwerpige kamers eenvoudig visueel worden vergroot. Bovendien reflecteren lampen en invallend zonlicht in het glas, waardoor de lichtsterkte van bestaande lichtbronnen volledig benut kan worden.

Raum mit Spiegeln (wirkt größer)

3. Laat vloeren vrij

Een stijlvolle inrichtingsmethode om een ​​kamer lichter te maken is het gebruik van wandplanken en muurhaken in plaats van dressoirs of ladekasten. Dit bespaart veel ruimte op de vloer en laat ruimte voor bewegingsvrijheid. Het ruimtelijke effect is open en de woonruimte lijkt aanzienlijk groter.

minimalistisch eingerichteter Raum

4. Plaats lichtbronnen goed

Je kunt je kamer hoger laten lijken door het bovenste gedeelte van de muur helder te verlichten met een lichtbron. Met behulp van licht en accenten kan het zicht worden afgeleid van het lage plafond en de illusie van meer ruimte ontstaan.

5. Maak de vloer visueel lichter

Kleine en donkere kamers krijgen meer diepte met een lichte vloer. Op donker parket creëer je in een mum van tijd contrasten met een licht tapijt. Deze vergroten de ruimte optisch en zorgen voor een huiselijke sfeer in huis.

Raum mit hellem Boden

6. Monochroom interieur

Als trendy alternatief voor tapijt als contrast kiezen interieurliefhebbers steeds vaker voor een monochrome kamerinrichting in subtiele kleuren zoals beige, blauw of wit. Als de kleur van de muur, de decoratie en het meubilair in de kamer in elkaar overvloeien, vervagen de grenzen tussen behang en interieur.

De ruimte lijkt onbeperkter.

7. Gebruik verschillende patronen

Streeppatronen hebben het effect dat ze de oppervlakken van de kamer visueel verlengen. Verticaal georiënteerde strepen laten lage plafonds in de woon- of slaapkamer hoger lijken, terwijl horizontaal georiënteerde strepen stoffen en muren verlengen.

Een tip: door meubels met verschillende patronen, speciale muurkleuren en gordijnen in op elkaar afgestemde kleuren te gebruiken, krijgt je kamer een interessante structuur die niet overweldigend overkomt.

Raum mit gestreiftem Teppich

8. Wandverdeling met verf of bekleding

In de badkamer, keuken of kinderkamer is een tweekleurige indeling van het wandontwerp ideaal. Bij dit arrangement kies je voor de vloeroppervlakte voor sterke kleuren of materialen zoals natuurlijk hout. Het bovenste deel van de muur is licht geschilderd.

Een truc: je kunt hem extra verlichten met wandlampen of een grote plafondlamp. Maar onthoud dat minder meestal meer is en dat het combineren van te veel elementen een ongemakkelijke sfeer creëert.

9. Breng de verhoudingen in evenwicht met het juiste meubilair

Verhoudingen mogen niet worden onderschat bij het ontwerpen van uw kamers. L-vormige banken kunnen bijvoorbeeld voldoende ligruimte creëren zonder de ruimte volledig in beslag te nemen. Voor lage wanden zijn bijvoorbeeld kasten op dezelfde kamerhoogte geschikt. Deze zorgen optisch voor meer hoogte.

10. Laat muren vrij

Een veel voorkomende inrichtingsfout is het rigoureus opvullen van muren. Vooral in appartementen op de begane grond met schuine plafonds mogen de muren niet overmatig worden gehinderd door boekenplanken of ander meubilair en afbeeldingen, zodat deze de kamer niet visueel overweldigen.

11. Implementeer open woonconcepten

Een open woondesign zonder deuren of met glazen deuren en royale ramen is in kantoren al de norm. Houten deuren kunnen ook vervangen worden door vouwdeuren, gordijnen in de deur of horren zonder te boren. Dit ontwerp zorgt voor een beter binnenklimaat, vooral in de zomer.

Wohnzimmer mit Küche und offenen Türen

12. De optimale ruimtelijke ordening

Door de ruimte op de juiste manier te gebruiken, kunt u ongebruikte ruimte in uw kamer effectief gebruiken als opslagruimte en ruimte besparen in andere hoeken van uw huis. Ladekasten of planken in de juiste kleur bieden een geweldige manier om orde te scheppen en spullen te verbergen.

Lees verder

Satin-Bettwäsche richtig waschen: Pflegetipps vom Experten - Luxusbetten24
15 Tipps und Wohnideen, um das Wohnzimmer gemütlicher zu gestalten - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.