Koudschuim of veerkern: welke matras is geschikt voor mij?

Kaltschaum oder Federkern - Welche Matratze passt zu mir? - Luxusbetten24

Koudschuimmatrassen zijn geschikt voor mensen met een allergie en mensen die 's nachts bevriezen en onrustig slapen.

Bevermatrassen zijn daarentegen geschikt voor mensen met een hoger lichaamsgewicht en voor mensen die de neiging hebben om 's nachts te zweten.

Vergelijking: koudschuim- en binnenveringsmatrassen

Lattenbodems

Lattenbodem

Slaapklimaat

  • Boxspringbed
  • Lattenbodems
Koudschuimmatras Beverkernmatras
Eigenschappen
  • Puntelastisch
  • Kracht herstellen
Modelafhankelijk
Liegcomfort

Zacht gevoel tijdens het liggen

Stevig liggevoel
Voor welk type bed?

Lattenbodems

  • Boxspringbed
  • Lattenbodems
Slaapklimaat

Warmte

Koud

Geschikt voor?

  • Lijders aan allergieën
  • Het 's nachts koud hebben
  • Onrustige slaap
  • Hoger lichaamsgewicht
  • Schwitzer
  • Rugslapers
  • Maagslaper

Koudschuimmatras – overzicht

Eigenschappen

Koudschuimmatrassen worden beschouwd als de eerste keuze voor bedden met lattenbodems. Ze hebben veel voordelen. De matrassen kenmerken zich door een hoge puntelasticiteit en veerkracht. Een koudschuimmatras geeft alleen mee waar je druk uitoefent via je lichaam en keert snel terug naar de uitgangspositie zodra de druk wegvalt.

Hoogwaardige matrassen zijn in te delen in 7 ligzones, zodat ze jouw lichaamsdelen zoals nek, schouders, rug, bekken en dijen individueel ondersteunen voor een comfortabele ligervaring. Bovendien is het gewicht van koudschuimmatrassen extreem laag. Hierdoor is hij makkelijker te gebruiken als je het bed opmaakt met beddengoed of als je gaat verhuizen.

Het schuim van de matras draagt ​​bij aan een warme slaapomgeving. Hoewel koudschuimmatrassen afhankelijk van het model een verschillende hardheidsniveaus hebben, is het gevoel dat u krijgt als u gaat liggen zacht en flexibel in vergelijking met andere soorten matrassen. Dat is een duidelijk voordeel. Er zijn echter ook nadelen. Door de materiaaleigenschappen kan vocht niet gemakkelijk ontsnappen.

Bovendien zorgt het voor warmte die niet ideaal is voor mensen die zweten. Een alternatief in dit geval is het comfortschuimmatras. Het comfortschuim is iets zachter en heeft een groter ademend vermogen dan normaal koudschuim.

Koudschuimmatras Stella

Slaaptype

Koudschuim slaat warmte op, waardoor de matrassen bijzonder geschikt zijn als je 's nachts de neiging hebt om te vriezen. Bovendien zijn koudschuimmatrassen minder gevoelig voor mijtplagen, waardoor dit type matras ook geschikt is voor mensen met een allergie. Ook de slaaphouding speelt een rol. Ook in dit geval is een koudschuimmatras ideaal.

Kostenfactor

Bij de aanschaf van een nieuwe rijst natuurlijk de vraag: “Hoeveel moet de matras kosten?” Vanwege het materiaal zijn koudschuimmatrassen een van de meest kosteneffectieve matrassoorten. Om het slaapcomfort te garanderen, moet u bij aankoop niet alleen op de prijs letten, maar vooral op de kwaliteit en hardheidsgraad. Zo kunt u aan uw wensen voldoen.

Binnenveringsmatras – overzicht

Eigenschappen

Zoals de naam al doet vermoeden bestaan ​​binnenveringsmatrassen uit een strak geweven binnenveringskern. Afhankelijk van de veerkern zijn er verschillende modellen die verschillen in puntelasticiteit en drukontlasting hebben.

Bonell binnenveringmatras

De veren van de Bonell-binnenveringmatrassen zijn met draden verbonden en geven over de hele linie mee als er druk op wordt uitgeoefend. Enerzijds betekent dit dat de Bonell-veerkern puntelasticiteit mist. Aan de andere kant wordt door deze eigenschap het gewicht over het gehele oppervlak verdeeld.

Pocketveringmatras

De stalen veren van pocketveringmatrassen zijn verpakt in individuele stoffen zakken die op bepaalde punten een beetje meegeven. De pocketveerkern zorgt voor voldoende puntelasticiteit. Het is ideaal voor mensen met een allergie, omdat hoogwaardige modellen goed geventileerd zijn. Zo nestelen mijten niet.

Vat-pocketveringmatras

Naast de positieve eigenschappen van de pocketveringmatras is de pocketveringkern tonvormig gebogen. Deze optie absorbeert de druk dus nog beter. De tonpocketveringmatras wordt beschouwd als een van de beste binnenveringsmatrassen en zorgt voor een evenwichtige, rustige slaap. Het zware gewicht van het veermateriaal kan echter een nadeel zijn.

Pocketveringkernmatras Lino

Slaaptype

Beverkernmatrassen hebben een uitstekende luchtcirculatie en voeren vocht optimaal af. De verkoelende slaapomgeving is bijzonder geschikt voor mensen die 's nachts snel zweten. Ook voor mensen met een hoger lichaamsgewicht raden wij een binnenveringsmatras aan, omdat de veren het lichaamsgewicht beter kunnen dragen.

Dit kan rugpijn voorkomen. Dit ontlast de wervelkolom en zorgt voor het grootst mogelijke comfort.

Kostenfactor

Vergeleken met koudschuimmatrassen zijn binnenveringsmatrassen duurder. Ze hebben echter een langere levensduur. De prijzen verschillen niet alleen per type matras, maar ook per fabrikant. Wij raden u aan om minimaal een pocketveringmatras te gebruiken of, indien mogelijk, een tonpocketveringmatras.

Dit geeft u de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Een sterke combinatie: het boxspringbed

Een combinatie van koudschuim en veerkern belooft een unieke slaapervaring. Dergelijke boxspringbedden vindt u hier in verschillende hardheden. Met een bijzonder comfortabel slaapoppervlak zijn ongemakkelijke nachten geen probleem meer. Wij leveren dit artikel door heel Duitsland.

Neem gerust contact met ons op met uw vragen als u op zoek bent naar een aanbeveling of hulp nodig heeft.

Lees verder

Welche Matratze fürs Boxspringbett ist die Richtige? - Luxusbetten24
Schlafzimmer neu gestalten: 13 tolle Tipps und Ideen - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.