Welk matras is de juiste voor het boxspringbed?

Welche Matratze fürs Boxspringbett ist die Richtige? - Luxusbetten24

Beverkernmatrassen zijn zeer geschikt voor boxspringbedden, waarbij de tonpocketveringkern de beste optie is. Dit model heeft bolvormige veren en een hoge puntelasticiteit, waardoor het lichaam optimaal ondersteund en ontlast wordt - voor het grootst mogelijke slaapcomfort en ideaal bij rugpijn.

Meer informatie over de verschillen tussen schuimmatrassen en binnenveringsmatrassen vindt u hier.

Waar moet u op letten bij het kiezen van de juiste boxspringmatras?

Als u op zoek bent naar een bed van hoge kwaliteit van een fabrikant, dan moet u rekening houden met de volgende aspecten:

Puntelasticiteit

Matrassen moeten zorgen voor een comfortabele ligervaring. Dit wordt voornamelijk verzekerd door puntelasticiteit. Puntelasticiteit betekent dat de matras alleen meegeeft op de plaatsen waar hij belast wordt. Hierdoor blijft uw ruggengraat recht omdat slechts sommige delen van uw lichaam zinken terwijl andere worden ondersteund.

Leunzones

Om de puntelasticiteit verder te optimaliseren, zijn hoogwaardige matrassen onderverdeeld in verschillende zones. Bij de 7-zonematras wordt het ligoppervlak op basis van uw lichaamsvorm in 7 zones verdeeld, zodat uw verschillende lichaamsdelen zoals uw nek, schouders, rug, bekken en dijen individueel worden ondersteund.

Hardheid

Naast puntelasticiteit en ligzones is ook de juiste hardheidsgraad van de matraskern van belang. Bij alle merken wordt dit bepaald aan de hand van het lichaamsgewicht. Over het algemeen geldt dat hoe zwaarder de persoon is, hoe hoger het hardheidsniveau moet zijn. De verschillende hardheidsgraden afhankelijk van het gewicht kun je bepalen met de afkortingen H1 t/m H5:

  • H1: Tot 60 kg
  • H2: Tot 80kg 
  • H3: Tot 110 kg
  • H4: Tot 140 kg
  • H5: Vanaf 140kg

Opmerking: H1 wordt normaal gesproken niet gebruikt in boxspringbedmatrassen. Door de hogere hardheid slaapt u zeker comfortabeler in deze bedden, zelfs als koppel.

Verschillen tussen binnenveringsmatrassen

De verschillen in de veerkern van de boxspringmatrassen resulteren in drie varianten: Bonnell-, pocket- en tonpocketverenmatrassen. De modellen verschillen vooral in de veerkern. Dit heeft weer invloed op de puntelasticiteit en drukontlasting op de doos. Daarnaast is de hoogte van het boxspringbed een ander onderscheidend kenmerk.

Zie ook ons ​​artikel: Koudschuim- of binnenveringmatras - wat is beter?

Bonell binnenveringmatras

Bonnellveringmatrassen behoren tot de eenvoudigste boxspringmatrassen. De afzonderlijke veren zijn met draden verbonden en geven over de hele linie mee als er druk op wordt uitgeoefend. Dit type matras heeft dus geen aanpassingsvermogen, wat de lichaamsondersteuning in gevaar brengt.

Pocketveringmatras

In tegenstelling tot de Bonnell binnenveringsmatras zijn de stalen veren van de pocketveringmatras verpakt in individuele stoffen zakken, zodat ze meegeven op bepaalde punten. Met deze vering kunt u in elke slaappositie comfortabeler liggen. Daarnaast is het pocketveringmatras ideaal voor u als u allergisch bent. Mijten zijn dus geen probleem meer. Mocht u hierover nog vragen hebben?, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Vat-pocketveringmatras

Deze matrassen voor boxspringbedden hebben dezelfde kwaliteiten en eigenschappen als een pocketveringkern. De tonvormige veren vangen het vuil beter op. De voordelen van de tonpocketveerkernen zijn vooral merkbaar als u beweegt tijdens het slapen en zorgen voor een optimale lichaamsaanpassing en het grootst mogelijke comfort.

Voor welke slaapposities is een boxspringmatras geschikt?

De positieve eigenschappen van een kwalitatief hoogstaand (ton)pocketveringmatras merk je ongeacht je slaaphouding. Ongeacht of u een zijslaper, rugslaper of zelfs een buikslaper bent: de matraskern past zich bij slapen in een boxspringbed automatisch aan uw ligpositie aan en behoudt tegelijkertijd een hoog ademend vermogen .

Zijn koudschuimmatrassen geschikt voor boxspringbedden?

Een matras met koudschuim en een optionele topper met hoes kan een alternatief zijn voor een boxspringmatras. Het hangt echter vooral af van je slaaptype. Een tip: met een topper vermijdt u ook het vervelende bezoekersgat bij tweepersoonsbedden. In de onlineshop vindt u een groot assortiment tegen een eerlijke prijs.

Een binnenveringsmatras zorgt in combinatie met het boxspringbed voor een ideale luchtcirculatie waardoor de slaapomgeving aangenaam koel blijft. Als u 's nachts de neiging heeft om te zweten, kiest u daarom voor een matras met pocketveren. Rug- en buikslapers die gemakkelijk spanning krijgen, kunnen ook kiezen voor een boxspringbedmatras.

De verlichting tijdens de slaap is hier optimaal. Als je het daarentegen snel koud krijgt tijdens het slapen, kies dan voor traditionele matrassen met koud- of gelschuim. Het boxspringbedgevoel ervaar je bij deze optie echter niet omdat de opbouw anders is. Onder bepaalde omstandigheden is een bed met lattenbodem echter geschikter.

Er zijn zelfs elegante gestoffeerde bedden met een hoofdeinde. Deze lijken op een boxspringbed. Een voordeel van het kopen van deze variant is voor veel mensen de prijs-prestatieverhouding. Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft. Wij bieden u deskundig advies. Zo weet je wat belangrijk is bij het kiezen van een bed.

Veelgestelde vragen

Welk matras moet ik kopen voor een boxspringbed?
De keuze voor een matras voor een boxspringbed hangt af van persoonlijke voorkeuren en specifieke behoeften. Een matras dat zowel ondersteunend als comfortabel is, is ideaal.

Het moet passen bij uw gewenste stevigheidsniveau, uw slaapstijl en eventuele gezondheidsvereisten. Veel mensen kiezen voor een slaapsysteem met pocketveringmatrassen vanwege hun goede ventilatie en aanpassingsvermogen.

Traagschuim- of latexmatrassen kunnen echter een uitstekende keuze zijn om het comfort en de ondersteuning van een boxspring te maximaliseren.

Hoe vaak moet je de matras van een boxspringbed vervangen voor een goede slaapkwaliteit?
Wij raden aan om de matras van een boxspringbed elke 7 tot 10 jaar te vervangen. De levensduur kan echter variëren.

Het hangt af van de kwaliteit, het gewicht, het gebruik van een dekmatras, het slaapgedrag van de gebruiker en de regelmatige verzorging en het onderhoud van de matras. Regelmatig verschonen zorgt voor een hoog slaapcomfort en een goede hygiëne.

Op onze homepage vindt u veel producten die kunnen helpen bij rugklachten en die erg populair zijn. Met ons praktische filter in de winkel kun je ze sorteren en zie je overzichtelijk de prijzen en maten van onze nieuwe producten.

Voor veel tweepersoons- en eenpersoonsbedden zijn er geen verzendkosten en in de meeste gevallen bedraagt ​​de levertijd slechts enkele dagen. Indien u nog vragen heeft, kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Onze klantenservice op de site helpt u graag met meer informatie, zodat u het juiste bed voor uw behoeften kunt vinden.

Lees verder

Gut einschlafen und vor allem durchschlafen: 8 Tipps für dich! - Luxusbetten24
Kaltschaum oder Federkern - Welche Matratze passt zu mir? - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.