Koudschuim of veerkern - welke matras is geschikt voor mij?

Kaltschaum oder Federkern - Welche Matratze passt zu mir? - Luxusbetten24

Koudschuimmatrassen zijn geschikt voor mensen met allergieën en mensen die 's nachts bevriezen en onrustig slapen. Binnenveringsmatrassen zijn daarentegen geschikt voor mensen met een hoger lichaamsgewicht en voor mensen die de neiging hebben om 's nachts te zweten.

Vergelijking: koudschuim- en binnenveringsmatrassen

Lattenbodems

Lattenbodem

Slaapklimaat

  • Boxspringbed
  • Lattenbodems
Koudschuimmatras Beverkernmatras
Eigenschappen Puntelastiek en herstelkracht
    Modelafhankelijk
    Liegcomfort

    Zacht gevoel tijdens het liggen

    Stevig gevoel tijdens het liggen
    Voor welk type bed?

    Lattenbodems

    Boxspringbed en lattenbodems
      Slaapklimaat

      Warmte

      Koud

      Geschikt voor?

      • Lijders aan allergieën
      • Het 's nachts koud hebben
      • Onrustige slaap
      • Hoger lichaamsgewicht
      • Schwitzer
      • Rugslapers
      • Maagslaper

      Koudschuimmatras – overzicht

      Eigenschappen

      Koudschuimmatrassen worden beschouwd als de eerste keuze voor bedden met lattenbodems. Ze hebben veel voordelen. De matrassen kenmerken zich door een hoge puntelasticiteit en veerkracht. Een koudschuimmatras geeft alleen mee op de plekken in de kern waar je via je lichaam druk uitoefent.

      Hij keert snel terug naar de startpositie zodra de druk wordt opgeheven. Hoogwaardige matrassen zijn in te delen in 7 ligzones, zodat ze uw lichaamsdelen zoals nek, schouders, rug, bekken en dijen individueel ondersteunen voor een comfortabele ligervaring.

      Bovendien is het gewicht van koudschuimmatrassen extreem laag. Hierdoor is hij makkelijker te gebruiken als je het bed opmaakt met beddengoed of als je gaat verhuizen. Het schuim in de matras draagt ​​bij aan een warme slaapomgeving.

      Ook al hebben koudschuimmatrassen afhankelijk van het model een verschillende hardheidsgraad, het gevoel dat u krijgt als u erop ligt, is zacht en flexibel in vergelijking met andere soorten matrassen. Het biedt ideale ondersteuning. Dat is een duidelijk voordeel. Er zijn echter ook nadelen.

      Bij deze typen kan vocht vanwege de materiaaleigenschappen niet gemakkelijk ontsnappen. Bovendien biedt het warmte die niet ideaal is voor mensen die zweten. Een alternatief in dit geval is het comfortschuimmatras.

      Het comfortschuim is iets zachter en heeft een groter ademend vermogen dan normaal koudschuim. Op deze manier worden de temperaturen gereguleerd. Deze optie wordt gekenmerkt door een lange levensduur en wordt als bijzonder hygiënisch beschouwd.

      Koudschuimmatras Stella

      Slaaptype

      Koudschuim slaat warmte op, waardoor de matrassen bijzonder geschikt zijn als je 's nachts de neiging hebt om te vriezen. Bovendien zijn koudschuimmatrassen minder gevoelig voor mijtenbesmetting, waardoor dit type matras ook geschikt is voor mensen met een allergie.

      Controleer ook of het model vrij is van schadelijke stoffen. Ook de slaaphouding speelt een rol. Bent u bijvoorbeeld een zijslaper, dan is een koudschuimmatras in dit geval ook ideaal. Voor een rugslaper kan een binnenveringsoptie met een hoog vervormbaarheid een betere keuze zijn.

      Kostenfactor

      Bij een nieuwe aankoop en het grote aanbod rijst natuurlijk de vraag: "Hoeveel moet de matras kosten?" Koudschuimmatrassen zijn vanwege het materiaal een van de bijzonder kosteneffectieve matrassoorten.

      Om het slaapcomfort te garanderen, moet je bij aankoop niet alleen op de prijs letten, maar vooral op de kwaliteit en hardheidsgraad. Zo kunt u aan uw wensen voldoen.

      Binnenveringsmatras – overzicht

      "Veerkern of koudschuim?" Laten we ook eens naar de tweede optie kijken! Deskundigen leggen u gedetailleerd uit wat belangrijk is.

      Eigenschappen

      Zoals de naam al doet vermoeden bestaan ​​binnenveringsmatrassen uit een strak geweven binnenveringskern. Afhankelijk van de veerkern zijn er verschillende modellen die bijvoorbeeld verschillen hebben in puntelasticiteit en drukontlasting. 

      Bonell binnenveringmatras

      De veren van de Bonell-binnenveringmatrassen zijn met draden verbonden en geven over de hele linie mee als er druk op wordt uitgeoefend. Enerzijds betekent dit dat de Bonell-veerkern puntelasticiteit mist. Aan de andere kant wordt door deze eigenschap het gewicht over het gehele oppervlak verdeeld.

      Pocketveringmatras

      De stalen veren van pocketveringmatrassen zijn verpakt in individuele stoffen zakken die op bepaalde punten een beetje meegeven. De pocketveerkern zorgt voor voldoende puntelasticiteit. Deze optie is ideaal voor mensen met allergieën, omdat hoogwaardige modellen goed geventileerd zijn.

      Op deze manier nestelen mijten niet en wordt de lichaamswarmte uitstekend afgevoerd.

      Vat-pocketveringmatras

      Naast de positieve eigenschappen van de pocketveringmatras is de tonpocketveringkern tonvormig gebogen. Deze optie absorbeert de druk dus nog beter. De tonpocketveringmatras wordt beschouwd als een van de beste binnenveringsmatrassen en zorgt voor een evenwichtige, rustige slaap.

      Het hoge gewicht van het veermateriaal zou echter een nadeel kunnen zijn.

      Pocketveringkernmatras Lino

      Slaaptype

      Beverkernmatrassen hebben een uitstekende luchtcirculatie en voeren vocht optimaal af. De verkoelende slaapomgeving is bijzonder geschikt voor mensen die 's nachts snel zweten. Dit voorkomt schimmelvorming op het oppervlak.

      Voor mensen met een hoger lichaamsgewicht raden wij ook een binnenveringsmatras aan, omdat de veren het lichaamsgewicht beter kunnen dragen. Dit kan rugpijn voorkomen. Dit ontlast de wervelkolom en zorgt voor het grootst mogelijke comfort.

      Kostenfactor

      Vergeleken met koudschuimmatrassen zijn binnenveringsmatrassen duurder. Ze hebben echter een langere levensduur. De prijzen verschillen niet alleen per type matras, maar ook per fabrikant.

      Wij adviseren u minimaal een pocketveringmatras te gebruiken, of indien mogelijk een tonpocketveringmatras. Dit geeft u de beste prijs-kwaliteitverhouding. 

      Een sterke combinatie: het boxspringbed

      Een combinatie van koudschuim en veerkern belooft een unieke slaapervaring. Dergelijke boxspringbedden vindt u hier in verschillende hardheden. Met een bijzonder comfortabel slaapoppervlak zijn ongemakkelijke nachten geen probleem meer. Wij leveren dit artikel door heel Duitsland.

      Neem gerust contact met ons op met uw vragen als u op zoek bent naar een aanbeveling of hulp nodig heeft. U hoeft zich dus niet meer af te vragen: “binnenveringmatras of koudschuimmatras?.” Bij ons kunt u rekenen op een perfecte combinatie van voordelen.

      Lees verder

      Welche Matratze fürs Boxspringbett ist die Richtige? - Luxusbetten24
      Schlafzimmer neu gestalten: 13 tolle Tipps und Ideen - Luxusbetten24

      laat een reactie achter

      Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.