Koudschuim of veerkern - welke matras is geschikt voor mij?

Kaltschaum oder Federkern - Welche Matratze passt zu mir? - Luxusbetten24

Koudschuimmatrassen zijn geschikt voor mensen met allergieën en mensen die 's nachts bevriezen en onrustig slapen. Binnenveringsmatrassen zijn daarentegen geschikt voor mensen met een hoger lichaamsgewicht en voor mensen die de neiging hebben om 's nachts te zweten.

Vergelijking: koudschuim- en binnenveringsmatrassen

Lattenbodems

Lattenbodem

Slaapklimaat

 • Boxspringbed
 • Lattenbodems
Koudschuimmatras Beverkernmatras
Eigenschappen Puntelastiek en herstelkracht
  Modelafhankelijk
  Liegcomfort

  Zacht gevoel tijdens het liggen

  Stevig gevoel tijdens het liggen
  Voor welk type bed?

  Lattenbodems

  Boxspringbed en lattenbodems
   Slaapklimaat

   Warmte

   Koud

   Geschikt voor?

   • Lijders aan allergieën
   • Het 's nachts koud hebben
   • Onrustige slaap
   • Hoger lichaamsgewicht
   • Schwitzer
   • Rugslapers
   • Maagslaper

   Koudschuimmatras – overzicht

   Eigenschappen

   Koudschuimmatrassen worden beschouwd als de eerste keuze voor bedden met lattenbodems. Ze hebben veel voordelen. De matrassen kenmerken zich door een hoge puntelasticiteit en veerkracht. Een koudschuimmatras geeft alleen mee op de plekken in de kern waar je via je lichaam druk uitoefent.

   Hij keert snel terug naar de startpositie zodra de druk wordt opgeheven. Hoogwaardige matrassen zijn in te delen in 7 ligzones, zodat ze uw lichaamsdelen zoals nek, schouders, rug, bekken en dijen individueel ondersteunen voor een comfortabele ligervaring.

   Bovendien is het gewicht van koudschuimmatrassen extreem laag. Hierdoor is hij makkelijker te gebruiken als je het bed opmaakt met beddengoed of als je gaat verhuizen. Het schuim in de matras draagt ​​bij aan een warme slaapomgeving.

   Ook al hebben koudschuimmatrassen afhankelijk van het model een verschillende hardheidsgraad, het gevoel dat u krijgt als u erop ligt, is zacht en flexibel in vergelijking met andere soorten matrassen. Het biedt ideale ondersteuning. Dat is een duidelijk voordeel. Er zijn echter ook nadelen.

   Bij deze typen kan vocht vanwege de materiaaleigenschappen niet gemakkelijk ontsnappen. Bovendien biedt het warmte die niet ideaal is voor mensen die zweten. Een alternatief in dit geval is het comfortschuimmatras.

   Het comfortschuim is iets zachter en heeft een groter ademend vermogen dan normaal koudschuim. Op deze manier worden de temperaturen gereguleerd. Deze optie wordt gekenmerkt door een lange levensduur en wordt als bijzonder hygiënisch beschouwd.

   Koudschuimmatras Stella

   Slaaptype

   Koudschuim slaat warmte op, waardoor de matrassen bijzonder geschikt zijn als je 's nachts de neiging hebt om te vriezen. Bovendien zijn koudschuimmatrassen minder gevoelig voor mijtenbesmetting, waardoor dit type matras ook geschikt is voor mensen met een allergie.

   Controleer ook of het model vrij is van schadelijke stoffen. Ook de slaaphouding speelt een rol. Bent u bijvoorbeeld een zijslaper, dan is een koudschuimmatras in dit geval ook ideaal. Voor een rugslaper kan een binnenveringsoptie met een hoog vervormbaarheid een betere keuze zijn.

   Kostenfactor

   Bij een nieuwe aankoop en het grote aanbod rijst natuurlijk de vraag: "Hoeveel moet de matras kosten?" Koudschuimmatrassen zijn vanwege het materiaal een van de bijzonder kosteneffectieve matrassoorten.

   Om het slaapcomfort te garanderen, moet je bij aankoop niet alleen op de prijs letten, maar vooral op de kwaliteit en hardheidsgraad. Zo kunt u aan uw wensen voldoen.

   Binnenveringsmatras – overzicht

   "Veerkern of koudschuim?" Laten we ook eens naar de tweede optie kijken! Deskundigen leggen u gedetailleerd uit wat belangrijk is.

   Eigenschappen

   Zoals de naam al doet vermoeden bestaan ​​binnenveringsmatrassen uit een strak geweven binnenveringskern. Afhankelijk van de veerkern zijn er verschillende modellen die bijvoorbeeld verschillen hebben in puntelasticiteit en drukontlasting. 

   Bonell binnenveringmatras

   De veren van de Bonell-binnenveringmatrassen zijn met draden verbonden en geven over de hele linie mee als er druk op wordt uitgeoefend. Enerzijds betekent dit dat de Bonell-veerkern puntelasticiteit mist. Aan de andere kant wordt door deze eigenschap het gewicht over het gehele oppervlak verdeeld.

   Pocketveringmatras

   De stalen veren van pocketveringmatrassen zijn verpakt in individuele stoffen zakken die op bepaalde punten een beetje meegeven. De pocketveerkern zorgt voor voldoende puntelasticiteit. Deze optie is ideaal voor mensen met allergieën, omdat hoogwaardige modellen goed geventileerd zijn.

   Op deze manier nestelen mijten niet en wordt de lichaamswarmte uitstekend afgevoerd.

   Vat-pocketveringmatras

   Naast de positieve eigenschappen van de pocketveringmatras is de tonpocketveringkern tonvormig gebogen. Deze optie absorbeert de druk dus nog beter. De tonpocketveringmatras wordt beschouwd als een van de beste binnenveringsmatrassen en zorgt voor een evenwichtige, rustige slaap.

   Het hoge gewicht van het veermateriaal zou echter een nadeel kunnen zijn.

   Pocketveringkernmatras Lino

   Slaaptype

   Beverkernmatrassen hebben een uitstekende luchtcirculatie en voeren vocht optimaal af. De verkoelende slaapomgeving is bijzonder geschikt voor mensen die 's nachts snel zweten. Dit voorkomt schimmelvorming op het oppervlak.

   Voor mensen met een hoger lichaamsgewicht raden wij ook een binnenveringsmatras aan, omdat de veren het lichaamsgewicht beter kunnen dragen. Dit kan rugpijn voorkomen. Dit ontlast de wervelkolom en zorgt voor het grootst mogelijke comfort.

   Kostenfactor

   Vergeleken met koudschuimmatrassen zijn binnenveringsmatrassen duurder. Ze hebben echter een langere levensduur. De prijzen verschillen niet alleen per type matras, maar ook per fabrikant.

   Wij adviseren u minimaal een pocketveringmatras te gebruiken, of indien mogelijk een tonpocketveringmatras. Dit geeft u de beste prijs-kwaliteitverhouding. 

   Een sterke combinatie: het boxspringbed

   Een combinatie van koudschuim en veerkern belooft een unieke slaapervaring. Dergelijke boxspringbedden vindt u hier in verschillende hardheden. Met een bijzonder comfortabel slaapoppervlak zijn ongemakkelijke nachten geen probleem meer. Wij leveren dit artikel door heel Duitsland.

   Neem gerust contact met ons op met uw vragen als u op zoek bent naar een aanbeveling of hulp nodig heeft. U hoeft zich dus niet meer af te vragen: “binnenveringmatras of koudschuimmatras?.” Bij ons kunt u rekenen op een perfecte combinatie van voordelen.

   Lees verder

   Welche Matratze fürs Boxspringbett ist die Richtige? - Luxusbetten24
   Schlafzimmer neu gestalten: 13 tolle Tipps und Ideen - Luxusbetten24

   laat een reactie achter

   Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.