Richt je slaapkamer opnieuw in: 13 geweldige tips en ideeën

Schlafzimmer neu gestalten: 13 tolle Tipps und Ideen - Luxusbetten24

De inrichting van de slaapkamer is een van de belangrijkste aspecten waar je goed over na moet denken bij het ontwerpen van je eigen appartement. De slaapkamer is immers de kamer in huis waar we in de meeste gevallen de langste tijd doorbrengen.

Een normale acht uur slaap komt neer op een derde van de dag die we in onze slaapkamer doorbrengen. Het motto geldt daarom: ongeacht de hoogte van de slaapkamer, of u nu op een zolder woont, of er houten vloerdelen, laminaat, parket of beton zijn gelegd en geïntegreerd:

Het opnieuw inrichten van de slaapkamer heeft over het algemeen een zeer grote waarde voor onze ontspanning. In dit artikel of In deze gids laten we je dertien feelgood-tips zien, hoe je kunt ontsnappen aan het lawaai van het dagelijkse leven in je slaapkamer en de kamer succesvol kunt inrichten.

1. Zorg voor een slaapnis met gordijnen

Een van de beste ideeën voor het ontwerpen van een slaapkamer is om het slaapgedeelte van de rest van de kamer te scheiden. Dit werkt het beste met een kleine slaapnis die van de kamer is gescheiden met een wit gordijn of een lichtgekleurd gordijn.

Deze voorziening straalt rust, veiligheid en aangename huiselijkheid uit. Zo creëer je een sfeer vol stijl waarin iedereen gegarandeerd een goede nachtrust heeft.

Bij het gebruik van de hoek wordt idealiter een kleine kamergrootte gebruikt, zodat zelfs een kleine kamer ruimte overlaat voor voldoende opbergruimte. Ook als u geen logeerkamer heeft, kunt u met deze inrichtingstips het welzijn van de overnachtende gasten verbeteren.

Zo biedt u privacybescherming die zich aanpast aan uw behoeften.

2. Bankje aan het voeteneinde van het bed

Een van de beste woontrends zijn meubels aan het voeteneinde van het bed. Kies hiervoor kleine planken, een wit dressoir, een klein aantal stoelen of een houten bank.

Binnen de slaapkamer zorgen deze elementen voor een gesloten uitstraling en een prettige sfeer voor maximaal slaapcomfort.Dergelijke meubelstukken staan ​​ook goed in de keuken of in de gang en in de badkamer als je ook andere ruimtes in je huis wilt inrichten.

Een rechthoekige vorm of een langwerpige versie past perfect bij een tweepersoonsbed.Dit zorgt ervoor dat alles wat met het bed te maken heeft, niet langer leeg en koud in de kamer lijkt.

Het is een voorbeeld van hoe zo'n klein meubelstuk dankzij trucjes tot een beter humeur kan leiden. Je kunt alles opbergen wat je maar wilt op de bank of op het kleine plankje.

Of je hier je leesmateriaal neerzet, het dressoir gebruikt als opbergruimte of je kleding en kleding klaarmaakt voor de volgende dag, dat is geheel aan jou.

3. Persoonlijke spullen, decoraties en foto's zorgen voor charme

Als je met de decoratie-ideeën warmte in je slaapkamer wilt overbrengen, ben je met kaarsen, foto's en persoonlijke spullen zeker op de goede weg. Kleine manden van bijvoorbeeld rotan, zoals die van Ikea, zijn ideaal om een ​​eigen plekje in de kamer te creëren.

Een kaptafel en een mooi gevormde spiegel passen wellicht ook prima onder je schuine dak, zodat je deze kamer ook mooi kunt inrichten en gebruiken. Je kunt foto's of posters op dressoirs bevestigen of op een kast of aan de muur plaatsen.

Een fotowand wordt bijzonder goed ontvangen in combinatie met kerstverlichting in een warme toon. Maar zorg ervoor dat de lampen en andere staande lampen een warm licht geven.

Gebruik dit soort verlichting in de slaapkamer, omdat het warme licht een rol speelt in de feel-good factor in de kamer.Lege hoeken zorgen ervoor dat een kamer er kaal en koel uitziet.

Als je echter niet nog meer meubels wilt neerzetten, kun je ook een kleine plant of een modern beeldhouwwerk in de hoek van de slaapkamer of badkamer plaatsen. Als je een persoonlijk thema in de slaapkamer wilt, passen de zee of de Oriënt misschien goed bij je.

Deze stijlen zorgen voor individueel welzijn en inspiratie. Voorkom echter dat er een televisie of andere elektronische apparaten in de slaapkamer staan ​​en plaats in plaats daarvan veel boeken in de kamer als je van lezen houdt.

Ook moderne vazen ​​in kleuren als grijs of roze en kamerplanten (zie tip 11) stralen veel positiviteit en rust uit.

4. Nachtkastjes voor meer orde in de slaapkamer

Een klein nachtkastje of een bijzettafeltje naast het bed in het zwart maakt een einde aan de rommel in de slaapkamer of tienerkamer. Een subtiele lichtbron op het nachtkastje zorgt voor een romantisch licht. Het is een ideale manier om 's avonds in bed nog wat te lezen.

Je kunt een krukje ook gebruiken en decoreren als nachtkastje in je imperium. Hierop plaats je lampenkappen, een foto of apparaten zoals je smartphone of een wekker.

Wilt u andere spullen, zoals zakdoekjes, netjes naast het bed opruimen, zodat er niets rondslingert? Dan is een nachtkastje met lades ideaal. Zo kun je lelijke producten verbergen en niet op de voorgrond plaatsen.

Dit kan ook aansluiten bij de stijl van je andere meubels. Wat dacht je bijvoorbeeld van een statement piece in Japandi-look? Het geeft iedere ruimte een uniek karakter.

5. Verbeter het verlichtingsconcept in de slaapkamer

Het gebruik van hanglampen als plafondlampen in landelijke stijl zorgt voor een warm en aangenaam licht in de kamer. Kleine lampen in verschillende stijlen, zoals leeslampen of andere directe lichtbronnen, zijn perfect voor activiteiten zoals lezen in de slaapkamer. Zo heb je toegang tot goed licht.

Plaats een lamp in verschillende hoeken van de kamer, zodat je voldoende licht hebt, afhankelijk van waar je bent. Een bijzonder populaire trend in Duitsland zijn indirecte lichtbronnen in de vorm van boxspringbedden met geïntegreerde LED's.

Deze zorgen voor een onopvallend maar warm licht. Zo creëer je een geweldige en moderne sfeer in de slaapkamer terwijl je het bed in de kijker zet.

6. Kussens, beddengoed en dekens voor meer comfort

De beproefde huishoudelijke tips voor decoratie bevatten zeker deze: Om de slaapkwaliteit en het welzijnsgevoel aanzienlijk te verhogen, behoren veel kussens tot de absolute favorieten in allerlei soorten trends.

Je kunt ook trendy dekbedden met verschillende motieven op het bed gebruiken. De materialen katoen en linnen komen bijzonder gezellig en warm over in beddengoed en spreien. Deze zijn ook geschikt voor de kinderkamer op de hoogslaper.

Bij ander textiel, zoals zijde, kunnen de stoffen er wat koel uitzien. Als je je beddengoed niet helemaal wilt vervangen of geen zin hebt om voortdurend bedden op te maken, kun je bijvoorbeeld een sprei van katoen gebruiken.

Maar let ook op de tegels of het laminaat. Plaids zijn een fantastische aanvulling op de decoratie die echte luxe uitstraalt. Afhankelijk van de mogelijkheden maken woonaccessoires en kussens de achtergrond van de kamer ook huiselijker. Een deken kan het bedframe verfraaien.

Niet alleen basics zijn populair als het om kussens gaat, maar afhankelijk van jouw smaak ook een trendy selectie, bijvoorbeeld in boho-stijl. Voorbeelden van een opbergoppervlak waarop huishoudtextiel heel goed werkt zijn niet alleen het hoofdeinde van het bed, maar ook een oppervlak op een ladekast, een raam, op de bank of de stoel.

Accessoires van stof passen bij de meubels in vrijwel elke kleur, en kunnen ook gecombineerd worden met een beetje beige. Als je van Boho houdt, kun je een geweldige mix van verschillende kleuren en stoffen in huis creëren.

7. Creëer een toevluchtsoord met een comfortabele fauteuil of een kleine bank

Als u nog ruimte heeft in de slaapkamer, kunt u een leesstoel uit onze winkel, een werkplek met een tafeltje of een kleine bank integreren in de collectie inrichtingsstijlen.

Op deze manier kun je in elk type appartement een plek creëren om te ontspannen in het dagelijks leven en een klein productief hoekje. Zo'n retraite gedurende de dag vervult stemmingsverbeterende functies.

Om deze woonideeën te realiseren, is het de moeite waard om natuurlijke materialen te gebruiken bij het ontwerp van het meubilair in de kamer. Met een scherm kan de kleine leeshoek meestal eenvoudig worden gescheiden van het slaapgedeelte.

Wat betreft verlichting is het logisch dat je kleine eilandjes van licht creëert. Hiervoor zijn bijvoorbeeld meerdere kleine vloerlampen of een vloerlamp geschikt.

Als je van de geur van lavendel houdt, kun je de plek versieren met een klein kaarsje met de geur van lavendel of bijvoorbeeld wat Feng Shui. Dit kalmeert en verbetert de sfeer in de kamer.

8. Schilder de muur opnieuw

Een geweldige inspiratie voor je eigen appartement is het muurontwerp. Heb jij de kleurstelling voor de muren in de woonkamer al gekozen? Dan kun je het behang in de slaapkamer ook opnieuw schilderen om het te transformeren.

De kleurstelling in het appartement zorgt voor een prettig totaalbeeld en draagt ​​als wanddecoratie ook bij aan de algemene aankleding. Bovendien brengt een patroon in verschillende tinten van de geselecteerde tinten voor het behang een extra element in de kamer.

Met patronen van de kust of de lucht op de muren heeft dit alternatief het voordeel dat het de indruk wekt van een vakantiegevoel. De muurkleur in combinatie met de prints van de kamers kan bijdragen aan welzijn en meer energie in het dagelijks leven.

Deze mix brengt de accenten en uitstraling van de natuur in je eigen slaapkamer. Andere muurkleuren die het goed doen in de slaapkamer zijn lichtblauw, blauw, groen, oranje, geel en grijs.

Je hebt keuze te over: je kunt de kleur ook met meerdere tinten mengen, bijvoorbeeld door de verf te combineren met kleuren als blauwgrijs en antraciet. Pasteltinten brengen ook veel flair in de slaapkamer.

Ze behoren tot het soort geluiden dat een licht kalmerend en ontspannend effect heeft op de menselijke geest, wat een goed effect kan hebben op de slaapkwaliteit.

9. Op zichzelf staande kleine kledingkast in plaats van een grote wandkast

Als je een inbouwkast niet in je slaapkamerinrichting wilt integreren, kun je met verschillende stijlen of designs op scheidingswanden of andere inrichtingsideeën zeker een echte blikvanger in de kamer creëren.

Afhankelijk van je individuele gevoel is minder vaak meer als het om interieurs gaat. Maar de basisregels hiervoor worden al snel een uitdaging bij het inrichten van je slaapkamer.

Het bijzondere aan de kledingkasten, die afzonderlijk staan, is dat de inrichting voor elke smaak geschikt is.

Als je echter al veel losse kasten en meubelstukken, zoals wandplanken of een boekenkast, in je slaapkamer hebt staan, kan deze inrichtingsstijl in je woonruimte al snel willekeurig overkomen. Een goede combinatie van individueel en geïntegreerd meubilair is ideaal.

10. Combineer gordijnen en gordijnen

Onze waak- en slaaphormonen zijn grotendeels gebaseerd op de opkomst en ondergang van de zon. Als u echter het probleem heeft dat u pas in slaap kunt vallen als de kamer volledig verduisterd is, dan zult u de voordelen van ondoorzichtige gordijnen op prijs stellen.

Gordijnen zijn ook geweldig als stijlelement, omdat de kleuraccenten, bijvoorbeeld in donkerrood of in pasteltinten, een aangenaam en gezellig kleurconcept in de kamer bieden. De kamer lijkt comfortabeler.

Je hoeft dus niet zonder lichte en donkere gordijnen te zitten als je al een rolgordijn hebt geïnstalleerd of als je andere apparaten gebruikt die de kamer verduisteren.

11. Planten voor een betere luchtvochtigheid en meer zuurstof

Geen twijfel: kamerplanten zijn een geweldige blikvanger, en niet alleen in de woonkamer. Volgens experts zijn planten een van de beste manieren om de kwaliteit van de lucht in de kamer te verbeteren en de slaap op elk moment van het jaar te verbeteren. Afhankelijk van je wensen kun je zelfs een kleine bamboe in je slaapkamer zetten.

De juiste maat planten is uiteraard afhankelijk van de ruimte die je in de kamer hebt. Het idee erachter is dat planten en bloemen het leven niet alleen mooier maken. Bovendien verbeteren ze het binnenklimaat.

Daarom is er geen reden waarom je niet veel individuele planten van verschillende grootte in de slaapkamer zou kunnen zetten als basis voor decoratie.

12. Scheid het werkgedeelte van de rest van de kamer met een scheidingswand

Als er geen andere ruimtelijke mogelijkheid is en je de studeerkamer en de slaapkamer met elkaar moet verbinden, dan is het zinvol om tijdens de verbouwing het werkblad met laptop, computer en andere apparaten voor het thuiskantoor te scheiden van het slaapgedeelte.

Schuifdeuren bieden bijvoorbeeld een lijn om het bureau en de stoelen te verbergen, samen met hun bezittingen en inhoud voor werk. Niemand wil immers op welke manier dan ook herinnerd worden aan de to-do lijst van morgen voordat hij gaat slapen.

Binnen het tijdsbestek waarin u wilt rusten of slapen, moet u ook elektrische apparaten zoals een tv uit het zicht houden.

13. Transformeer een boxspringbed tot een hemelbed met lichte lakens

We hebben niet allemaal de juiste verhoudingen om een ​​groot hemelbedframe in de slaapkamer te gebruiken. Maar dat is geen probleem. Wij hebben voor u het perfecte alternatief voor een eigen hemeltje van fluweel en zijde of zelfs katoen voor uw bed.

Als je ergens in huis een groot, lichtgekleurd laken hebt, zal dit een perfecte bijdrage leveren aan je hemelbed. Bevestig hem eenvoudig aan het plafond en de zijkanten van uw bed. Zo val je gegarandeerd met een beter beschermd en veiliger gevoel in slaap.

Let er ook op dat u een matras kiest die bij u past en eventueel een bijpassende topper, waarop u comfortabel en met optimale ondersteuning in slaap kunt vallen (Alle informatie over het kopen van een topper vindt u hier hier).

Als u bijvoorbeeld 's ochtends vaak wakker wordt met rug- of nekpijn, kan het de moeite waard zijn om te overwegen of u een nieuwe matras moet kopen. U en uw partner moeten ieder individueel het matras kiezen dat het beste bij u past.

Uiteindelijk wil niemand van jullie wakker worden met pijn in je rug of benen. Het kan dus de moeite waard zijn om een ​​boxspringbed te kopen dat bij jullie beiden past, of om twee verschillende matrassen te kopen.

Extra tip: In combinatie met witte lakens creëren tapijten een knus, knus gevoel als je opstaat. Wie wil er 's morgens opstaan ​​en als eerste op een koude vloer stappen? Een vloerkleed vind je in allerlei vormen, waardoor je in een handomdraai een vleugje stijlvolle ontspanning aan je slaapgedeelte toevoegt. Dit maakt het gemakkelijker voor u om uw voeten warm te houden, omdat u nooit meer op de koude vloer hoeft te stappen als u opstaat weer. Als het om tapijten gaat: hoe dikker ze zijn, hoe zachter ze aanvoelen.

Lees verder

Kaltschaum oder Federkern - Welche Matratze passt zu mir? - Luxusbetten24
Welche Farbe passt zu einer grauen Wand im Wohnzimmer? - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.