Hoe lang gaat een topper mee » Alle informatie over duurzaamheid

Wie lange hält ein Topper » Alle Infos zu der Haltbarkeit - Luxusbetten24

De levensduur van een hoogwaardig boxspringbed bedraagt ​​ongeveer 20 jaar voor het bedframe. Dit geldt echter niet voor de topper. Om een ​​goede hygiëne te garanderen, dient u deze regelmatig te vervangen.

Levensduur van dekmatrassen

De topper is een van de vele onderdelen van een boxspringbed. Dit is een ondersteuning voor het onderliggende matras. Er zijn nu ook toppers verkrijgbaar als dekmatras voor conventionele bedden met lattenbodem.

De redenen waarom toppers en hoezen geen lange levensduur hebben:

  • Het lichaam verliest elke nacht veel vocht. De topper wordt wekelijks blootgesteld aan liters zweet en veel lichaamswarmte, wat een ideale voedingsbodem is voor schimmels en bacteriën.
  • Vocht en warmte zijn ook de ideale omstandigheden voor huisstofmijten, die zich voornamelijk voeden met huidschilfers.
  • De slijtage van de topper is een ander belangrijk aspect. Na verloop van tijd vormen zich holtes in de topper. Met andere woorden: de topper is versleten. De gevolgen zijn een slecht ligcomfort en belasting van de wervelkolom. In het ergste geval kun je last krijgen van rugpijn, veroorzaakt door het vermogen van de topper om na verloop van tijd te gaan liggen.

Wanneer moet een topper vervangen worden

Vroeg of laat moet een dekmatras vervangen worden. Ongeveer elke 5 jaar dient u uw oude te vervangen door een nieuwe topper voor uw boxspringbed.

De levensduur is ook afhankelijk van het gebruikte materiaal. Door de topper te kiezen, kunt u voortijdige slijtage tegengaan:

Een topper van koudschuim heeft een hoog ademend vermogen en kan zelfs meer dan 10 jaar meegaan, terwijl een topper van gelschuim na ongeveer 5 jaar verouderd is.

Let op: Er zijn ook toppers speciaal voor mensen met een allergie, deze zijn voorzien van anti-allergische tussenhoezen en voorkomen zo dat huisstofmijt zich verspreidt op de topper.

Verzorgingstips

Voordat de 5 jaar voorbij zijn, moet je je topper goed verzorgen, zodat de kwaliteit en het slaapcomfort behouden blijven, de huisstofmijt zich niet nestelt en er geen schimmel ontstaat.

Wasafdekking

De meeste toppers zijn voorzien van een afneembare hoes als extra bescherming tegen besmetting. Hoewel de topper zelf niet zo eenvoudig schoon te maken is, kan de hoes eenvoudig in de wasmachine worden gewassen, idealiter op 60 graden Celsius. Niet alleen kunnen vlekken effectief worden verwijderd, de hoge temperaturen doden ook mijten. De hoes moet ongeveer elke twee weken worden gewassen.

Als je veel zweet, is het aan te raden om de hoes wekelijks schoon te maken.

Tip: Elke paar weken of maanden moet de topper zonder afdekking in een kamer met een open raam worden gelucht, zodat deze kan drogen en afkoelen. Het is belangrijk om ook de topper te keren.

Let op kwaliteit

Kies een topper van hoge kwaliteit die tegen zwaarder gebruik kan. Hiermee voorkom je dat je al na enkele maanden of jaren last krijgt van pijn bij het opstaan ​​door afkoeling in de dekmatras. Wat als prettig gevoel wordt ervaren bij het liggen, is voor ieder mens anders.

Toch is het belangrijk dat de topper voldoende hardheid heeft, afhankelijk van het lichaamsgewicht. U dient op de topper te gaan liggen, zodat u op de drukpunten iets in de matras wegzakt. Deze drukontlasting op de schouders en het bekken zorgt ervoor dat de ledematen voldoende doorbloed worden en je niet wakker wordt met tintelende benen of armen.

Let op: Je moet echter niet te diep wegzakken, anders buigt je wervelkolom, waardoor je rug belast wordt.

De keuze aan toppers en het verschil tussen de materialen is groot: het oppervlak van een topper van koudschuim keert na aanraking direct terug naar de oorspronkelijke positie en is ideaal voor onrustige slapers, terwijl een Visco topper laat hem dieper zinken, keert vertraagd terug naar zijn uitgangspositie en biedt optimale drukontlasting.

Als u 's ochtends vaak wakker wordt met pijn en spanning, moet u op zoek gaan naar een nieuwe topper voor uw bed en eventueel een nieuw materiaal kiezen. Ontdek voordat u koopt de voordelen van de verschillende materialen.

Lees verder

Boxspringbett Matratze tauschen - Wann ist der richtige Zeitpunkt? - Luxusbetten24
Was kostet es, einen Topper Bezug reinigen zu lassen? - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.