Hoeveel kost het om een ​​topperhoes te laten reinigen?

Was kostet es, einen Topper Bezug reinigen zu lassen? - Luxusbetten24

De topper van uw boxspringbed is de topmatras waarop u ligt. Het is niet te voorkomen dat de hoezen na verloop van tijd vuil worden. De kosten voor het schoonmaken van een wasserette variëren van € 30 tot € 80.

In onze gids ontdek je hoe je het beste vuil van bovenmatrassen kunt verwijderen!

Wanneer moet je de topper naar de stomerij brengen?

Ook als uw topper geen afneembare hoes heeft en u het materiaal vanwege het wasvoorschrift niet in de wasmachine kunt doen, dient u uw topper elke paar maanden professioneel te laten reinigen door een schoonmaakteam in de wasserette.

Op het waslabel van de fabrikant staat precies hoe en op welke wastemperatuur je het kunt reinigen. Wasserettes zijn uitgerust met de juiste machines, drogers en wasmiddelen om zelfs hardnekkig vuil te verwijderen. Dit verlengt de levensduur van uw matras.

In principe kun je in de meeste gevallen rekenen op schoonmaakkosten tussen de 30 euro en 80 euro per topper. De prijs is de moeite waard, want u zorgt voor hygiëne en een prettig gevoel wanneer u ziektekiemen, mijten of vlekken in uw boxspringbed ligt.

En dat niet alleen: nare geurtjes verdwijnen na een wasbeurt en er komt een heerlijke geur de slaapkamer binnen.

Let op: De kosten voor het reinigen van de topper of matras zijn afhankelijk van de prijzen van de betreffende wasserette. Het hangt er ook vanaf of je alleen de matrashoezen laat reinigen of de gehele topper. Ook de grootte van de topper speelt een rol. 

Daarom moet je je topper regelmatig schoonmaken

Door lichaamswarmte en zweet en een hoge temperatuur in de slaapkamer dringt vocht in het beddengoed en de topper binnen. Dit hoopt zich daar op en komt via de topperafdekking soms zelfs in de kern terecht.

Dit maakt de topper een ideale voedingsbodem voor schimmels en bacteriën. Mijten voelen zich ook erg op hun gemak bij hoge temperaturen en vochtige omgevingen.

Om je topper schoon en droog te houden, moet je hem elke paar weken luchten, met de hand uit het bed halen en opzetten. Zo voorzie je beide zijden van de topper van lucht. 

Ook als er geen zware vervuiling zichtbaar is, is het regelmatig wassen van de topper essentieel voor het slaapcomfort. Zeker als je last hebt van allergieën, dien je de topper of matrashoes iedere paar weken schoon te maken.

Om te voorkomen dat er stof aan de onderkant neerslaat, moet je de slaapkamer ook regelmatig schoonmaken. Als je de boel netjes houdt, zijn de schoonmaakkosten minimaal.

Tips voor het schoonmaken - zo doe je het!

  1. Veel moderne toppers zijn voorzien van een ritssluiting en zijn machinewasbaar. Zo verliest de pad zijn vorm niet. Je kunt de topper van de schuimkern halen en hem op een fijnwasprogramma in de wasmachine wassen, ook al is hij wasbaar in de machine. Het beste is om de hoes daarna aan de lucht te laten drogen. Zodra het echt droog is, gaat het weer op het matras.
  2. Om het vuil direct op de topper zo laag mogelijk te houden, kun je het beste een matrasbeschermer gebruiken. Vloeistoffen kunnen echter door de matrasbeschermer in het schuim dringen en er ontstaan ​​lelijke zweetvlekken. Een tip: Let er bij aankoop op dat de matrasbeschermer vochtbestendig is.
  3. Door een ongeluk kunnen er snel water-, bloedvlekken, urinevlekken of zelfs wijnvlekken op de matrastopper terechtkomen. Dergelijke vlekken zijn bijzonder moeilijk te verwijderen, zelfs na langdurig wassen. Als ze nog vers zijn, kun je je geluk beproeven met bakpoeder. Anders is het de moeite waard om je topper naar de stomerij te brengen. Zo kunt u een goede nachtrust garanderen. Tegelijkertijd zorgt de schoonmaakservice voor uw gezondheid met het juiste wasprogramma.

Meer tips voor de verzorging van uw gehele boxspringbed vindt u hier in onze gids

Lees verder

Wie lange hält ein Topper » Alle Infos zu der Haltbarkeit - Luxusbetten24
Welcher Topper hilft bei Rückenschmerzen? (Alle Infos & Tipps) - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.