Hoe lang gaat een topper mee » Alle informatie over duurzaamheid

Wie lange hält ein Topper » Alle Infos zu der Haltbarkeit - Luxusbetten24

De levensduur van een hoogwaardig boxspringbed bedraagt ​​ongeveer 20 jaar voor het bedframe. Dit geldt echter niet voor de topper. Deze dient u regelmatig te vervangen, vooral voor voldoende hygiëne en een maximale levensduur.

Levensduur van dekmatrassen

De topper is een van de vele onderdelen van een boxspringbed. Dit is een ondersteuning voor het onderliggende matras. Er zijn nu ook toppers verkrijgbaar als dekmatras voor conventionele bedden met lattenbodem.

De redenen waarom toppers en hoezen geen lange levensduur hebben:

  • Het lichaam verliest bijvoorbeeld elke nacht veel vocht. De topper wordt wekelijks blootgesteld aan liters zweet en veel lichaamswarmte, wat een ideale voedingsbodem is voor schimmels en bacteriën.
  • Vocht en warmte zijn ook de ideale omstandigheden voor huisstofmijten, die zich voornamelijk voeden met huidschilfers.
  • De slijtage van de topper is een ander belangrijk aspect. Na verloop van tijd zullen er holtes ontstaan ​​in de topper, zelfs als deze duurzaam is en zijn vorm behoudt. Met andere woorden: de topper is versleten. De gevolgen zijn een slecht ligcomfort en belasting van de wervelkolom. In het ergste geval treedt rugpijn op als gevolg van het vermogen van de topper om na verloop van tijd te gaan liggen. 

Wanneer moet een topper vervangen worden

Vroeg of laat zal een dekmatras door deze factoren vervangen moeten worden. Ongeveer elke 5 jaar dient u uw oude te vervangen door een nieuwe topper voor uw boxspringbed.

De levensduur is mede afhankelijk van het gebruikte materiaal. Door de topper te kiezen, kunt u voortijdige slijtage tegengaan:

Een topper van koudschuim of Schuim biedt bij gebruik een hoog ademend vermogen en kan zelfs meer dan 10 jaar meegaan, terwijl een topper van gelschuim na ongeveer 5 jaar verouderd is.

Let op: Speciaal voor mensen met een allergie bestaan ​​er ook latex toppers, die voorzien zijn van anti-allergische tussenhoezen en zo voorkomen dat huisstofmijt zich op de topper verspreidt.

Verzorgingstips

Voordat de 5 jaar voorbij zijn, moet je goed voor je topper (maar ook je matrassen!) zorgen, zodat de kwaliteit en het slaapcomfort behouden blijven, huisstofmijt zich niet nestelt en er geen schimmel ontstaat in de slaapkamer.

Wasafdekking

De meeste toppers zijn voorzien van een afneembare hoes als extra bescherming tegen besmetting. Controleer eenvoudig de editie. U vindt onderhoudsinstructies.

Hoewel de topper zelf niet zo eenvoudig schoon te maken is, kan de hoes gewoon in de wasmachine gewassen worden, idealiter op 60 graden Celsius. Niet alleen kunnen vlekken effectief worden verwijderd, de hoge temperaturen doden ook mijten.

De hoes moet ongeveer elke twee weken worden gewassen. Als je hevig zweet, raden wij aan om de hoes wekelijks schoon te maken. Houd ook in dit geval rekening met de onderhoudsinstructies.

Tip: Om de paar weken of maanden moet de topper zonder afdekking in een kamer met een open raam worden gelucht, zodat deze kan drogen en afkoelen. Het is belangrijk om ook de topper te keren.

Let op kwaliteit

Kies een topper van hoge kwaliteit die bestand is tegen intensief gebruik en echte ondersteuning biedt. Hiermee voorkom je dat je al na enkele maanden of jaren last krijgt van pijn bij het opstaan ​​door afkoeling in de dekmatras.

Wat als prettig liggevoel wordt ervaren, is meestal per persoon iets anders. Toch is het belangrijk dat producten zoals de topper een voldoende hardheid hebben, afhankelijk van het lichaamsgewicht.

Je dient op de topper te gaan liggen, zodat je op de drukpunten iets wegzakt in de matras. Deze drukontlasting op de schouders en het bekken zorgt ervoor dat de ledematen voldoende doorbloed worden en je niet wakker wordt met tintelende benen of armen. 

Let op: Je moet echter niet te diep wegzakken, anders buigt je wervelkolom, waardoor je rug belast wordt.

De keuze aan toppers en het verschil tussen de materialen is groot: het oppervlak van een topper van koudschuim keert na aanraking direct terug naar de oorspronkelijke positie. Het is ideaal voor onrustige slapers. 

Ondertussen zorgt een Visco-Topper ervoor dat hij dieper kan zinken en met vertraging terugkeert naar zijn startpositie. Hierdoor biedt het een optimale drukverlichting.

Als u 's ochtends vaak wakker wordt met pijn en spanning, moet u op zoek gaan naar een nieuwe topper voor uw bed en eventueel een nieuw materiaal kiezen. Ontdek voordat u koopt de voordelen van de verschillende materialen.

Zo heb je lang plezier van je product!

Lees verder

Boxspringbett Matratze tauschen - Wann ist der richtige Zeitpunkt? - Luxusbetten24
Was kostet es, einen Topper Bezug reinigen zu lassen? - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.