Een boxspringbedmatras vervangen: wanneer is het juiste moment?

Boxspringbett Matratze tauschen - Wann ist der richtige Zeitpunkt? - Luxusbetten24

Matrassen in boxspringbedden hebben een levensduur van 10 tot 12 jaar. Na deze tijd dient u uw boxspringbedmatras te vervangen om te blijven profiteren van een hoog comfortniveau.

In deze gids geven we je tips voor het vervangen van matrassen en toppers en voor het kopen van een nieuw matras.

Wanneer moet u uw boxspringmatras vervangen?

Het Boxspringmatras is het ondermatras dat 10 tot 12 jaar meegaat. Omdat er een ander matras tussen uw lichaam en uw lichaam zit, is het vervangen om hygiënische redenen niet nodig. De veren verliezen echter na verloop van tijd hun veerkracht.

Dit is vooral het geval bij Bonell-veren, die na 10 tot 12 jaar doorzakken. Pocketveren zijn van hogere kwaliteit en veel robuuster, waardoor ze doorgaans langer meegaan.

Tip: Om deze reden adviseren wij een model met een pocketveringkern of als alternatief een koudschuimmatras.

Meer over de levensduur van uw boxspringbed leest u hier!

Doe de doorzaktest

Je kunt zien wanneer het het juiste moment is om je pocketveringmatras te vervangen als er een holte is ontstaan. Als het om een ​​ligbed gaat, wordt er vaak ten onrechte van uitgegaan dat het topmatras doorzakt. Bij boxsprings is dit echter meestal wel het geval.

Om te testen welke van de twee matrassen vervangen moet worden, kun je de topper en de topmatras verwijderen. Op het ondermatras kunt u het beste een plank of waterpas plaatsen. Er mag geen opening zijn tussen het artikel en de boxspring.

Als er een gat zit in een variant, zakt het matras door en moet het worden vervangen door een nieuw exemplaar.

Hoe vervang je een boxspringmatras

Bij deze bedden is het ondermatras verbonden met het basisframe. Een ruil is daarom vaak alleen volledig mogelijk. Veel fabrikanten bieden echter ook bedden zonder matrassen en boxsprings met hoofdeinden aan als slaapkamermeubilair.

Dan heb je de mogelijkheid om in plaats van een complete doos een nieuw matras te kopen. De hoezen zijn meestal voorzien van een ritssluiting, zodat u de hoes van het ligvlak kunt verwijderen en opnieuw kunt gebruiken voor het nieuwe matras.

Let bij het kiezen van een nieuw product op de hardheidsgraad en kies de hardheidsgraad die bij jouw lichaamsgewicht past. Ook moet u bij uw aankoopbeslissing rekening houden met de hoogte, breedte en lengte van het bed.

Als je eenmaal het juiste matras hebt gekozen, bedek het dan met de stof en stop het in de doos.

Wanneer moet je de topmatras vervangen?

De structuur van een boxspringbed bestaat in de regel uit de boxspring, een topmatras en een topper. De topper is een hoes om de matras te beschermen, zodat de matras niet zo snel wordt blootgesteld aan lichaamszweet. Bovendien zorgt de topper voor meer slaapcomfort.

Het dekmatras wordt zwaarder belast, daarom dient u deze na 8 tot 10 jaar te vervangen. Dit merk je aan een afnemend comfortabel gevoel bij het liggen en een afnemende slaapkwaliteit doordat de matras doorzakt.

Onjuiste hardheid geselecteerd

Je moet ook je matras vervangen als je te hard ligt en daardoor moeite hebt met slapen. Een verkeerd gekozen hardheidsgraad kan tot op zekere hoogte worden gecompenseerd met een zachte topper.

Als u echter rugpijn of spanning heeft na het opstaan, ook al ligt u al op een zachte topper, kies dan voor een zachter matrasmodel. Als de matras te zacht is, kunnen ook uw rug en slaap eronder lijden.

Dit is een permanent probleem waarbij bijvoorbeeld een verkeerde slaaphouding op de lange termijn gevolgen voor de gezondheid kan hebben. Het comfort kan niet verhoogd worden met een topper. Uw gewicht komt niet overeen met het hardheidsniveau.

De enige oplossing hier is om de matras te vervangen door een model met een hogere hardheid te kiezen en op deze manier je slaapgewoonten te veranderen.

Houd rekening met de maat bij aankoop

Als je de hoes van het oude matras wilt gebruiken voor het nieuwe product, moet de maat goed zijn. Het nieuwe matras moet dezelfde hoogte hebben als het vorige. Anders past het niet in de hoes.

Als de hoes niet kan worden verwijderd, kunt u ook een laken kiezen dat harmonieert met de kleur van de rest van het bed. Heeft u een vraag of wilt u iets meer weten, neem dan gerust contact met ons op! Luxusbetten24 biedt u ondersteuning vóór uw aankoop.

Wij bekijken samen met u of het vervangen van de matras zinvol is en welke kernhoogte ideaal is.

Lees verder

Der Leitfaden: Endlich den perfekten Härtegrad für deine Matratze mit unseren Tipps finden - Luxusbetten24
Wie lange hält ein Topper » Alle Infos zu der Haltbarkeit - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.