Welke kant van de topper hoort boven?

Welche Seite gehört beim Topper nach oben? - Luxusbetten24

De bovenkant van een topper heeft meestal een geprofileerd oppervlak. Uit de profilering blijkt dat deze kant van de topper bovenaan hoort. De onderkant heeft meestal een antislipoppervlak.

Als je per ongeluk de geprofileerde kant naar beneden draait, kan dit een negatieve invloed hebben op je slaapcomfort. Bovendien kan de topper wegglijden omdat het antislipmateriaal niet in contact komt met de onderliggende matras.

Moet een topper regelmatig gekeerd worden?

Een matrastopper is bedoeld om het ligcomfort te vergroten en de levensduur van je matras te verlengen. Dit dunne matras is het bovenste element van een boxspringbed. Dat betekent: de box staat onderaan, de matrassen liggen erbovenop en de topper zit erbovenop. Kies de topper die past bij uw matras en bed.

Het wordt aanbevolen om een ​​topper regelmatig te wisselen. Het lichaam oefent druk uit op de matras en dit varieert afhankelijk van het deel van het lichaam. Als de topper niet wordt gedraaid, ontstaan ​​er depressies, die het gevoel van liggen weer verergeren. Om ervoor te zorgen dat u comfortabel in uw bed kunt blijven slapen en van het comfort kunt genieten, moet u het artikel ongeveer elke acht weken draaien.

Opmerking: Draai echter tijdens het draaien de bovenkant niet naar beneden. Je verwisselt eenvoudig het voeteneinde met het hoofdeinde. Het geprofileerde oppervlak blijft bovenaan.

Kan ik een bestemmingsplan omdraaien?

Bij een zogenaamd zonematras wordt het product in vijf of zeven zones verdeeld. Door de zonering wordt de wervelkolom altijd perfect ondersteund terwijl je slaapt. Bovendien ontlasten toppers en matrassen met zones de spieren van uw lichaam.

De onderste en bovenste zone van het ligvlak zijn identiek en hebben dezelfde eigenschappen, waardoor de topper gemakkelijk te draaien is. De ondersteunende werking voor de wervelkolom en de ontlasting van de spieren zijn nog steeds aanwezig. Dit betekent dat zelfs bij een kussen met vijf of zeven zones het hoofdeinde binnen het bed kan worden verwisseld met het voeteinde.

Is het afhankelijk van het materiaal of draaien mogelijk is?

Om materiaalmoeheid en holtevorming te voorkomen, wordt het draaien van de topper aanbevolen bij producten van viscoschuim, maar ook bij toppers van koudschuim of met een veerkern.

Veerkernen vormen niet zo snel ligstoelen als schuimmodellen. Om ervoor te zorgen dat de ondergrond gelijkmatig slijt, is het altijd raadzaam om deze om te draaien. Als de dunne matras is voorzien van een veerkern, zitten de veren in het midden. Schuimkussentjes worden boven en onder geplaatst. De schuimpads zijn gevoeliger voor afkoeling.

Lees verder

Topper und Kaltschaummatratze: Schimmel auf der Schlafunterlage - Luxusbetten24
Topper verformt sich - was hilft gegen eine Kuhlenbildung? - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.