Topper vervormt - wat helpt tegen holle vorming?

Topper verformt sich - was hilft gegen eine Kuhlenbildung? - Luxusbetten24

Als de boxspringtopper vervormt, kan dit een normale vervorming of uitholling zijn. 

Je kunt holtes voorkomen door regelmatig te draaien. De druk wordt gelijkmatig verdeeld over de gehele topper in plaats van alleen op dezelfde plekken.

Hoe ziet een normale vervorming van een topper eruit?

Afhankelijk van het materiaal reageren de matrassen en toppers op de temperatuur en het lichaamsgewicht. Een topper van viscoschuim wordt flexibeler als het warm is. Dit zogenaamde traagschuim heeft een stevige consistentie. Zodra je op de topper gaat liggen, wordt het schuim zachter. Dit heeft als voordeel dat uw lichaam en rug ondersteund worden en u profiteert van een prettig liggevoel.

Als je opstaat, lijkt de topper vervormd. Na korte tijd keert het schuim echter terug naar zijn oorspronkelijke positie. Daarom wordt het materiaal ook wel memory foam genoemd.

Hetzelfde geldt voor een model gemaakt van gel of koudschuim. Deze materialen vervormen ook onder belasting en reageren op de druk veroorzaakt door het lichaamsgewicht. Ook deze producten keren terug naar hun oorspronkelijke positie zodra de stress afneemt.

Hier leest u meer over drukontlasting met een topper.

Wat is een holle formatie?

Het verschil tussen achterover leunen en een normale vervorming is dat het materiaal van de matras niet meer terugkeert naar zijn oorspronkelijke positie. De terugstelkracht is dus niet meer voldoende om het ligvlak na het wegnemen van de druk weer vlak te laten worden. Wat overblijft is een holte die een negatieve invloed heeft op het slaapcomfort. Bovendien krijgt de wervelkolom geen ondersteuning meer.

Hoe kan een holle vorm ontstaan?

Er zijn verschillende redenen voor het ontstaan ​​van een liggende holte. Deze deuken of vervormingen ontstaan ​​niet van de ene op de andere dag. De herstelkracht neemt geleidelijk af, zodat aanvankelijk alleen een ondiepe holte merkbaar is, wat nog geen negatieve invloed heeft op het ligcomfort. Na verloop van tijd wordt het steeds dieper.

Mogelijke oorzaken van blijvende vervorming van de topper:

Levensduur

Vaak heeft het te maken met de leeftijd van de topper. Een editie van hoge kwaliteit gaat minimaal 5 jaar mee. Na deze tijd is het aan te raden nieuwe kussens voor het boxspringbed te kopen. 

Onjuist gebruik

Als je veel zweet of de matras om andere redenen vaak vochtig wordt, kan dit tot vervorming leiden. Een ademende hoes helpt zweten te voorkomen. 

Opmerking: In gezinnen met kleine kinderen is het ook mogelijk dat er holten en deuken in het oppervlak ontstaan ​​doordat de kinderen springen en rondrennen op het bed.

Hardheid

Net als bij matrassen zijn ook toppers verkrijgbaar in verschillende hardheden. De juiste mate van stevigheid hangt af van uw favoriete slaaphouding en uw lichaamsgewicht. Zijslapers hebben bijvoorbeeld een matras met een hogere stevigheid nodig. Als je een te zachte topper kiest, kunnen er snel holten ontstaan.

Dimensionaal gewicht

Deze waarde geeft aan hoeveel lucht er in de matras van het boxspringbed is gebracht. De dichtheid is hoger naarmate er minder lucht met het plastic wordt gemengd. 

Tip: Een hoogwaardige topper heeft een hoge dichtheid. Hierdoor gaat het schuim langer mee omdat het de belasting beter aankan. Mensen met een hoger lichaamsgewicht moeten bij het kiezen letten op een hoge dichtheid.

Regelmatig draaien om holle vorming te voorkomen

Om ervoor te zorgen dat de druk van je lichaamsgewicht gelijkmatiger over de topper wordt verdeeld, is het belangrijk om het artikel regelmatig te draaien. Het is raadzaam om de topper één keer per maand te wisselen. Dit betekent dat je het voeteneinde verwisselt met het hoofdbord.

Door hem om te draaien zorg je voor een gelijkmatige belasting. Dit heeft ook invloed op de levensduur van de topper, deze gaat vaak langer mee dan 5 jaar. Bovendien voorkom je rugpijn, die kan ontstaan ​​als je ligt. 

Lees verder

Welche Seite gehört beim Topper nach oben? - Luxusbetten24
Sofa reinigen - Einfache Tipps für eine saubere Couch - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.