Welke kant hoort bij de bovenkant van de topper?

Welche Seite gehört beim Topper nach oben? - Luxusbetten24

De bovenkant van een topper heeft meestal een geprofileerd oppervlak. Uit de profilering blijkt dat deze kant van de topper bovenaan hoort. De onderkant heeft meestal een antislipoppervlak.

Als je per ongeluk de geprofileerde kant naar beneden draait, kan dit een negatieve invloed hebben op je slaapcomfort. Bovendien kan de topper wegglijden doordat het antislipmateriaal niet in contact komt met de onderliggende matras. Lees verder! Bij ons krijg je tips van professionals. 

Wij beantwoorden de meest gestelde vragen.

Moet een topper regelmatig gekeerd worden?

Een matrastopper moet het ligcomfort verhogen en de levensduur van uw matras verlengen. Dit dunne matras is het bovenste element van een boxspringbed. Dat betekent: de box staat onderaan, de matrassen bovenaan en de topper bovenaan.

Een bovenmatras erbovenop wordt ook aanbevolen. Kies de topper die past bij uw matras en bed. Maar vergeet niet dat de lattenbodem ook een rol speelt. Het wordt aanbevolen om een ​​topper met deksel regelmatig te wisselen.

Het lichaam oefent druk uit op de matras en dit varieert afhankelijk van het deel van het lichaam. Als de topper niet wordt gedraaid, ontstaan ​​er holten, waardoor het gevoel van liggen erger wordt.

Om ervoor te zorgen dat u comfortabel in uw bed kunt blijven slapen en van het comfort kunt genieten, moet u het artikel ongeveer elke acht weken draaien. Anders verzamelt zich veel vuil aan de onderkant, die u tegelijkertijd moet schoonmaken voor maximale hygiëne.

Als de hoes afneembaar en wasbaar is, is wassen in de wasmachine ideaal voor de verzorging. Deze producten zijn bijzonder geschikt voor mensen met een allergie.

Opmerking: Draai de bovenkant echter niet naar beneden als u draait. Je verwisselt eenvoudig het voeteneinde met het hoofdeinde. Het geprofileerde oppervlak blijft bovenaan.

Kan ik een zoneringstopper aanzetten?

Bij een zogenaamd zonematras wordt het product in vijf of zeven zones verdeeld. Door de zonering wordt de wervelkolom altijd perfect ondersteund terwijl je slaapt. Bovendien ontlasten toppers en matrassen met zones de spieren van uw lichaam.

De onderste en bovenste zone van het ligvlak zijn identiek en hebben dezelfde eigenschappen, waardoor de topper eenvoudig op de door jou gewenste hoogte gedraaid kan worden. De ondersteunende werking voor de wervelkolom en de ontlasting van de spieren zijn nog steeds aanwezig.

Dit betekent dat zelfs bij een kussen met vijf of zeven zones het hoofdeinde kan worden verwisseld met het voeteinde in het bed om slijtage te minimaliseren.

Het hangt van het materiaal af of draaien mogelijk is?

Om materiaalmoeheid en holtevorming te voorkomen, wordt het draaien van de topper aanbevolen, zowel bij producten van viscoschuim als bij toppers van koudschuim of met een veerkern. Het voordeel is de gelijkmatige slijtage.

Anders kunt u in het ergste geval last krijgen van rugpijn. Veerkernen vormen niet zo snel ligstoelen als schuimmodellen. Om ervoor te zorgen dat de ondergrond gelijkmatig slijt, is het altijd raadzaam om deze om te keren.

Als de dunne matras is voorzien van een veerkern, zitten de veren in het midden. Er zijn schuimpads boven en onder. De schuimpads zijn gevoeliger voor afkoeling.

Kom gerust langs in onze online winkel en kies een optie zoals de Gel foam topper Emilio in verschillende maten. Eindelijk comfortabel slapen in elke slaappositie wanneer u hem gebruikt. Het is echter vooral de matras die de hardheidsgraad bepaalt.

Lees verder

Topper und Kaltschaummatratze: Schimmel auf der Schlafunterlage - Luxusbetten24
Topper verformt sich - was hilft gegen eine Kuhlenbildung? - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.