De bank schoonmaken - eenvoudige tips voor een schone bank

Sofa reinigen - Einfache Tipps für eine saubere Couch - Luxusbetten24

Als er vlekken op de bank zitten, is snelheid essentieel. Hoe sneller u handelt, hoe gemakkelijker het is om hardnekkige vlekken te voorkomen. Met een bekledingsreiniger en een zachte doek kunt u snel schoonmaken.

Stapsgewijze instructies: Gemorste drankjes op de bank

Als er een glas sap, cola of wijn op de bank of fauteuil is beland, werkt de tijd tegen je. Hetzelfde geldt als een kat of hond heeft geplast.

Doe het volgende:

  1. Pak eerst keukenhanddoeken of een oude handdoek om eventueel nog aanwezig vocht op het oppervlak onmiddellijk te verwijderen. Dep de vloeistof voorzichtig af, maar wrijf niet over de stof. Met een bankstel van leer of kunstleer heb je iets meer tijd omdat de materialen vocht afstoten. De meeste stoffen zijn slechts gedeeltelijk waterafstotend, waardoor vloeistoffen snel in de vezels kunnen dringen. Als de bank van leer of kunstleer is, is het afnemen met een vochtige doek voldoende om grotere vlekken te voorkomen.
  2. Als je een stoffen bank hebt, strooi dan zout op de aangetaste plek. Zorg ervoor dat u ook de randen met zout bestrooit. Het zout zorgt ervoor dat het vocht uit het textiel wordt getrokken.
  3. Na ca. Na 15 minuten kun je het zout verwijderen met een stofzuiger.
  4. Zodra de eerste noodmaatregelen zijn genomen, heeft u wat meer tijd en gemoedsrust. In de volgende stap kunt u een textielreiniger opspuiten. Dit is een voor de hand liggende keuze, aangezien de bank al doorweekt is.

Spuit de reiniger op de vlek, verdeel deze met een pluisvrije doek en laat het inwerken volgens de onderhoudsinstructies. De tijdsduur bedraagt ​​doorgaans 10 tot 15 minuten. Veeg vervolgens het resterende reinigingsmiddel af met een vochtige of droge katoenen doek.

Als er hardnekkige vlekken zijn, moet u de procedure mogelijk herhalen.

Tip: Als u voedselresten, braaksel of uitwerpselen van huisdieren heeft, volgt u een soortgelijke procedure. De vaste stukken moeten echter eerst worden verwijderd. Zorg ervoor dat u in de eerste stap niet te veel wrijft om te voorkomen dat u door de vezels van de bank dringt.

Hardnekkige vlekken verwijderen: zo doe je het!

Om vastzittend vuil te verwijderen kun je speciale schoonmaakmiddelen voor textiel gebruiken of een stoomreiniger gebruiken.

Bekledingsreiniger als oplossing voor vlekken op de bank

Speciale vlekverwijderaars bestaan ​​uit verschillende chemische en biologische stoffen. Afhankelijk van welke textielreiniger je gebruikt, is deze echter agressief en kan de bekleding beschadigen. Dit komt grotendeels tot uiting in het bleken van de gereinigde ruimte.

Om dit probleem te voorkomen, moet u de bankreiniger vooraf testen op een onzichtbaar gedeelte van het bankstel op de stof.

De procedure zelf is eenvoudig:

  • Spuit de reiniger rechtstreeks op de vlek. Zorg ervoor dat je ook de randen bespuit.
  • Laat de vlekverwijderaar inwerken volgens de instructies.
  • Dit wordt gevolgd door een droge of natte veeg met een pluisvrije doek.

Bekledingreinigers zijn geschikt voor verschillende soorten vuil. Zo kunt u bloed, modder of as uit de bekleding verwijderen. De meeste schoonmaakmiddelen zijn echter veelzijdig.

Behandel gestoffeerde meubelen met de stoomreiniger

In tegenstelling tot meubelreinigers en huismiddeltjes is een stoomreiniger geschikt voor dieptereiniging. Gebruik alleen apparaten die in staat zijn het aangebrachte vocht direct te verwijderen en de bijbehorende reinigingsmiddelen.

De reinigingsmethode omvat het aanbrengen van een reinigingsoplossing met behulp van druk. Een geïntegreerde zuigfunctie zorgt ervoor dat vuil- en reinigingsmiddelresten direct worden verwijderd.

Het probleem is dat dit type reiniging agressief is. Kwetsbare materialen kunnen door de waterzuiger worden aangetast. Ook hier is het belangrijk om de reiniging op een onopvallende plek te testen. Qua effectiviteit is er geen betere methode om de hygiëne van de eerste dag te herstellen.

Tip: Als het een bankstel van hoge kwaliteit is, kan het zinvol zijn om na te denken over een professionele bankreiniging. De kosten zijn aanzienlijk hoger. U profiteert echter van de schat aan ervaring en veiligheid van de door u gekozen reinigingsmethode.

Tips voor het reinigen van zitbanken gemaakt van verschillende materialen

Afhankelijk van of je een bank van microvezel, glad leer of geweven stof hebt, is de verzorging heel anders.

Onderhoud de stoffen zitbank

Het is het beste om stoffen zitbanken regelmatig te stofzuigen. Gebruik een stofzuiger met een meubelborstelopzetstuk. Het soort stof is niet relevant. Afhankelijk van hoe de bank wordt gebruikt, verschillen de reinigingsintervallen. In veel gevallen is het voldoende om elke één tot twee weken een stofzuiger te gebruiken om stof en kruimels te verwijderen.

Als u huisdieren heeft, moet u de bank vaker schoonmaken. Het kan geen kwaad om de stofzuiger elke dag of om de dag te gebruiken. Dit betekent dat het haar minder snel vast komt te zitten in de vezels van de hoes.

Niet elke stofzuiger is krachtig genoeg om alle stofresten van de vezels te verwijderen. Een tapijtklopper kan helpen. Tik stevig op de oppervlakken, maar niet overmatig. Zet de ramen open, hierdoor kan er veel stof loskomen. Vervolgens moet u de bank opnieuw stofzuigen.

Opmerking: Nat reinigen met een stoomreiniger heeft op zijn vroegst pas na 6 maanden zin.

De leren of kunstleren bank schoonmaken

Leer en kunstleer zijn relatief ongevoelige materialen. Je hoeft niet bang te zijn voor een gemorst drankje. In tegenstelling tot textiel heeft echt leer echter vet nodig om flexibel te blijven. Anders bestaat het risico dat het materiaal bros wordt.

Voor het regelmatige onderhoud van een bank van leer of kunstleer is het voldoende om de oppervlakken af ​​te nemen met een licht vochtige doek. In het beste geval gebruik je geen kraanwater, maar gedestilleerd water.

Als je vlekken hebt, kun je een leerreiniger gebruiken, omdat de meeste andere reinigers te agressief zijn en het oppervlak kunnen beschadigen.

De gladleren bank kunt u onderhouden met een leerverzorgingsmelk. Dit zorgt ervoor dat de leren bank soepel blijft en zijn natuurlijke uitstraling behoudt. Breng de voedende melk iedere 3 maanden aan met een sponsje.

Voor kunstleer gebruik je kunstleerverzorgingsproducten. De reinigingsintervallen zijn vergelijkbaar.

Deze huismiddeltjes kunnen helpen bij het schoonmaken

Er zijn veel trucjes waarbij het gebruik van huismiddeltjes wordt aanbevolen. In feite blijken de meeste huismiddeltjes minder effectief te zijn bij het verwijderen van vlekken uit stoffering of lederen meubels. Als je geen speciale reiniger bij de hand hebt, kunnen deze zeker goed van pas komen.

De belangrijkste huismiddeltjes vind je hier in één oogopslag:

  • Vaatwasmiddel: U kunt oppervlaktevuil op de kunstleren bank eenvoudig verwijderen door gedestilleerd water te mengen met een druppel afwasmiddel en de oplossing aan te brengen. Zorg ervoor dat u de resten verwijdert.
  • Zuiveringszout: Zuiveringszout kan helpen bij hardnekkige vetvlekken op de stoffen bank. Maak de vlek nat en strooi er zuiveringszout over. Het zorgt ervoor dat de vetten worden afgebroken. In het beste geval is de vlek later niet meer zichtbaar. Hetzelfde geldt voor bakpoeder, dat zuiveringszout bevat.
  • Zout: De belangrijkste verdediging tegen rode wijn en andere vloeistoffen is zout, omdat het vocht bindt. Zout kan bovendien eenvoudig worden opgezogen.
  • Scheerschuim: Je kunt het schuim op een vlek aanbrengen om de bank schoon te maken. Gebruik een penseel en werk van buiten naar binnen. Na ca. 15 Na een paar minuten inwerken de resten verwijderen met een vochtige doek. Bij leer en kunstleer dient u deze methode te vermijden.

De huismiddeltjes citroensap en azijn helpen onaangename geurtjes te elimineren. Helaas hebben natuurlijke reinigingsmiddelen een agressieve werking. Gebruik de producten voor uw meubelen alleen in sterk verdunde vorm.

Alle huismiddeltjes moeten vooraf worden getest op materiaalverdraagzaamheid.

Lees verder

Topper verformt sich - was hilft gegen eine Kuhlenbildung? - Luxusbetten24
Matratze richtig reinigen: Gerüche und Flecken ganz einfach entfernen - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.