Een boxspringbed correct bedekken: zo werkt het

Boxspringbett richtig beziehen - So geht´s - Luxusbetten24

Aangezien de structuur van een boxspringbed anders is dan die van een “normaal” bed, rijst de vraag: Hoe moet ik een boxspringbed afdekken? Welke hoeslakens geschikt zijn voor boxspringbedden, leest u in de volgende tekst. Daarnaast vindt u nog meer tips en informatie over het verzorgen en opmaken van de bedden.

Zo zijn de matrassen en toppers bedekt

Als u uw bed alleen moet opmaken, gaat u als volgt te werk:

  • Begin in de rechter- of linkerbovenhoek van het bed.
  • Pak een hoek van het laken met je hand en trek het strak. rol het over de hoek van de topper.
  • Doe hetzelfde voor de andere drie hoeken van het bed.
  • Trek ten slotte het laken plat over de zijkanten van het ligvlak.

Welke lakens zijn geschikt voor boxspringbedden?

Allereerst is het belangrijk om te weten of het een Amerikaans boxspringbed is of een Scandinavisch model. Boxspringbedden in Amerikaanse stijl zijn niet voorzien van een topper. Echter, de matras is meestal hoger dan het Scandinavische type.

Of een hoes nodig is, hangt onder meer af van de materialen van de matrassen. Een topmatras is vaak voorzien van een zogenaamde boorhoes. Deze stof is meestal gemaakt van viscose, katoen of linnen en is strak geweven. In dit geval dient het bed opgemaakt te zijn.

Bij matrassen van kunstleer, leer of stof ziet het er anders uit. Voor deze producten is het voldoende als u alleen de topper aanschaft. Ook voor mensen die snel zweten is een hoog aandeel ademende materialen een must. Je kunt je boxspringbed op verschillende manieren bedekken:

Individuele hoezen voor topper en matras

Bij aankoop kunt u lakens voor de topper en voor de topmatras bestellen, zodat u beide elementen afzonderlijk kunt bedekken. In dit geval kunt u kiezen voor lakens voor de topper in standaardmaten, die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Voor de matras zijn speciale lakens voor boxspringbedden verkrijgbaar.

Een enkel laken voor matras en topper

Je kunt voorkomen dat de topper wegglijdt door de matras en de topper samen af ​​te dekken. Fabrikanten bieden speciale artikelen aan die zijn afgestemd op de hoogte van de bedbrug.

Koop elektrisch verstelbare boxspringbedden

Indien het voetenbord en het hoofdbord van het bed elektrisch verstelbaar zijn, wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamde splittopper. Dit wordt gekenmerkt door insnijdingen aan de zijkanten. Voor deze speciale toppers zijn er vellen verkrijgbaar die ook zijn uitgesneden.

Selecteer geschikte lakens voor boxspringbedden

De maat van het hoeslaken hangt af van hoe je je bed wilt opmaken. Er zijn lakens die speciaal zijn ontworpen voor boxspringbedden. Zo worden er artikelen met een lage stanghoogte aangeboden die geschikt zijn voor het afdekken van toppers.

Ze worden topper-hoeslakens genoemd. Als u de topper en de topmatras wilt afdekken, zijn lakens met een hoge spijl aan te raden. Er zijn ook producten verkrijgbaar voor het bedekken van de matras. Zoals je kunt zien, zijn er veel opties.

Maak uw bed comfortabeler dan ooit tevoren met de juiste optie! Let er bij aanschaf op dat de afmetingen van het laken overeenkomen met de maat van het ligvlak. De standaardafmetingen in Duitsland zijn een lengte van 200 centimeter en een breedte van 80 tot 200 centimeter.

Er zijn ook extra lange bedden beschikbaar. De afmetingen van Amerikaanse boxspringbedden kunnen afwijken van de Duitse maten. Ook moet er rekening gehouden worden met de hoogte van het matras of matras plus topper.

Deze maat verwijst naar de bedhoogte, die vanwege de structuur afwijkt van de hoogte van normale bedden. Als u de topper en dekmatras wilt afdekken, moet u een speciaal laken voor boxspringbedden gebruiken. Het standaardformaat vellen is geschikt voor het afdekken van de topper.

De pasvorm van toppers is echter beter. Als u nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Tips voor het verzorgen van een boxspringbed

  • Matras keren: Om ervoor te zorgen dat u altijd profiteert van een gezond bedklimaat en een prettige sfeer in de slaapkamer, dient u het topmatras en de topper regelmatig te keren. Hierdoor kan het vocht beter ontsnappen.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht: Ventileer uw slaapkamer elke dag voordat u een sprei over uw bed legt. De temperatuur in de slaapkamer mag maximaal 18 graden Celsius zijn.
  • Gebruik een beschermhoes: Gebruik een beschermhoes voor je boxspringbed. Met deze hoes voorkom je dat vocht en zweet in de matras en topper binnendringen. Klimaatregulerende lakens en kussens zijn ideaal om te slapen in het warme seizoen.
  • Kies een product gemaakt van natuurlijke materialen: Als je snel zweet, kies dan voor een laken van katoen of een ander natuurlijk materiaal. Voor een betere hantering is het raadzaam om een ​​product te kiezen dat wat elastaan ​​bevat. Dergelijke lakens zijn gemakkelijker over de matras of topper te trekken omdat deze versie rekbaar is. Linnen is ideaal in de zomer. Het kan echter zijn dat u dit materiaal moet strijken, omdat er gemakkelijk rimpels ontstaan. Deze verminderen het comfort als u in bed ligt.
  • Regelmatig schone lakens: Was uw beddengoed minstens één keer per maand en in de zomer elke 14 dagen. Om bacteriën en ziektekiemen te doden, moet je het wasgoed op 60 graden Celsius wassen.

Meer tips voor het onderhoud van uw boxspringbed vindt u in onze gids.

Als u vragen heeft over lakens of overtrekken, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Wij kiezen graag samen het bedlinnen uit dat het beste bij uw wensen en uw boxspringbed past. Kijk anders eens rond in onze online winkel.

Ontdek onze verscheidenheid aan ontwerpen. Een tip: soms kun je zelfs een speciale korting vinden op promoties. Hierdoor koopt u bijzonder voordelig een hoeslaken in de kleur van uw keuze.

Lees verder

Wie viel kostet ein gutes Boxspringbett? - Luxusbetten24
Boxspringbett für Allergiker: Darauf solltest du achten! - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.