Boxspringbed voor mensen met een allergie: hier moet u op letten!

Boxspringbett für Allergiker: Darauf solltest du achten! - Luxusbetten24

Boxspringbedden zijn met hun unieke lagen ideaal voor mensen met een allergie. De hoge luchtcirculatie vermindert vocht en mijten, wat aanzienlijk bijdraagt ​​aan een rustgevende en diepe slaap.

Lijden met een allergie moeten ook de juiste matras, topper en hoezen kiezen om hun klachten zo goed mogelijk te beperken.

Koudschuimmatrassen: de ideale voedingsbodem voor huisstofmijt

Koudschuimmatrassen worden in Duitsland nog steeds beschouwd als de klassieker onder de matrassen. Koudschuim is echter niet geschikt voor mensen met een allergie, omdat het de ideale voedingsbodem en leefomgeving voor huisstofmijten biedt. Het is een veel voorkomende oorzaak van allergische reacties.

Deze factoren spelen een rol: Conventionele koudschuimmatrassen hebben een onvoldoende ventilatiesysteem, waardoor de lucht niet voldoende kan circuleren. Op deze manier hopen zweet, huidschilfers en natuurlijk mijten zich op.

Dit wordt verder verhoogd in een vochtig klimaat en hoge temperaturen. In het ergste geval betekent dit dat er ruim twee miljoen mijten in uw bed leven.

Mensen die last hebben van allergieën klagen over gezwollen ogen, keelpijn, jeuk, hoesten, loopneus, niezen en andere symptomen die de slaap beïnvloeden.

Om het grootst mogelijke comfort te garanderen, moeten alleen de beste bedden en matrassen voor mensen met allergieën worden geselecteerd. Dit is waar de binnenveringmatras van een boxspringbed in het spel komt.

Dankzij het unieke ademende vermogen voorkomt dit effectief mijten, uitwerpselen, stof, allergenen en andere verontreinigingen.

Tips voor boxspringbedden als u een huisstofallergie/huisstofmijtallergie heeft

Matras voor mensen met allergieën

De matras van een boxspringbed met veren is het meest geschikt voor mensen met een allergie. Het voordeel ligt in de dubbele veerkern, die zorgt voor een optimale luchtcirculatie en ideaal vochttransport.

De typische boxspringvariant bestaat uit een bodem in de box en de veerkern in de matras. Grote kieren laten voldoende ruimte over, zodat de lucht kan circuleren en vocht optimaal kan worden afgevoerd.

Naast het heerlijke liggevoel vermindert het artikel de besmetting met mijten aanzienlijk - voor een hygiënische omgeving, een droge slaapomgeving en maximaal slaapcomfort.

Topper voor mensen met allergieën

Toppers zijn niet ongebruikelijk bij boxspringbedden. Ze zijn ongeveer 5 tot 20 cm dun en fungeren als derde matras om de ligkwaliteit te verhogen. De opties zijn bijzonder allergievriendelijk als de hoes van de topper verwijderd kan worden en gewassen kan worden op 60 graden.

Om de luchtdoorlaatbaarheid, het bedklimaat en de hygiëne te verbeteren, moeten mensen met een allergie ademende toppers kopen. Dergelijke modellen kun je eigenlijk in elke speciaalzaak vinden. Er zijn zelfs varianten met klimaatlatex.

Hoezen voor mensen met allergieën

Bij het kopen van het juiste dekbedovertrek voor een bed met allergieën (lakens en kussenslopen) moet je niet alleen op de prijs letten. Denk ook onder meer aan de gebruikte materialen in de variant. Linnen wordt bijvoorbeeld als extreem stof- en vuilafstotend beschouwd.

Je moet ook zoeken naar een bijzonder ademend materiaal enz. groet. Het ademend vermogen zorgt voor een optimale luchtcirculatie en vermindert de warmte enigszins. Zo zorg je voor een goede slaapkwaliteit.

Het is ook belangrijk dat de hoezen van uw kussens en dekens bestand zijn tegen hoge temperaturen, zodat tijdens het schoonmaken alle dieren en allergenen worden gedood. Hier raden wij stoffen aan die wasbaar zijn op maximaal 95 °C. Een alternatief is het vriesgedeelte.

Dit geldt niet alleen voor hoezen, maar ook voor gordijnen en andere soorten stoffen. Onze ervaring is dat allergische mijten na ongeveer twaalf uur kou doodgaan. Hierdoor heeft u geen last meer van klachten.

Beschermhoes/omhulsel voor mensen met allergieën

Naast de matras- en topperhoes kunnen mensen met een allergie gebruik maken van een extra beschermhoes of Gebruik omhulsel. Dit is een tussenlaag die het laken beschermt tegen vuil en tegelijkertijd de huid beschermt.

Omhulsels zijn gemaakt van relatief dichte materialen, zodat huidschilfers niet in de matras kunnen komen. Bovendien wordt het contact tussen uitscheidingen en de huid verminderd, wat allergische reacties voorkomt.

Hoe de mijtenbesmetting in de slaapkamer verminderen: Voorwaarden voor een gezond binnenklimaat

Veel klanten stellen ons de vraag: "Hoe kunnen we verschillende soorten symptomen het beste voorkomen en allergische reacties verminderen?" Om dit te doen, hoeft u slechts een paar punten in overweging te nemen. Deze tips helpen vaak op de lange termijn:

Vermijd spreien en onnodige kussens

Naast de hierboven genoemde maatregelen moeten mensen met een allergie stofafscheiders vermijden. Hieronder vallen niet alleen knuffels en soortgelijke producten, maar ook beddengoed zoals spreien. Je moet alles vermijden dat niet absoluut noodzakelijk is en uit de weg ruimen.

Bedspreien trekken niet alleen huisstof aan, maar bieden ook een ideale nestplaats voor huisstofmijten. Vermijd ook comfortabel gestoffeerde meubelen zonder afneembaar bekledingsmateriaal. Een tip: kunstleer is daarentegen meestal een gemakkelijk schoon te maken alternatief.

Dit gestoffeerde oppervlak kan worden gereinigd door te stofzuigen of een vochtige doek te gebruiken.

Regelmatig luchten

Mensen met allergieën moeten bijzondere aandacht besteden aan de kamertemperatuur en vochtigheid. Dit wordt verzekerd door regelmatige en correcte ventilatie. De optimale kamertemperatuur is 18 °C.

Wij adviseren daarom om 's morgens bij het opstaan ​​en 's avonds de ramen open te zetten en telkens 10 minuten te ventileren.

Maak bed, matrassen en dekbedden regelmatig schoon

Hoewel de luchtuitwisseling in een boxspringbed optimaal is, vergt het toch de juiste verzorging om optimaal te kunnen slapen zonder klachten. Concreet betekent dit dat u zowel de overtrekken als het beddengoed en het dekbed regelmatig op 60 °C wast.

Hoe vaak u het beddengoed moet wassen, hangt af van hoeveel u 's nachts zweet en hoe ernstig uw allergie is. Voor mensen met ernstige allergieën moet het wassen wekelijks gebeuren; voor mensen met minder allergieën is eens in de twee weken wassen voldoende.

Voor niet-wasbare elementen kunnen speciale apparaten die de uitwerpselen van de mijten verwijderen ook een optie zijn.

Veeg stof regelmatig af

Niet alleen het bed, maar de hele kamer en het appartement moeten minimaal één keer per week worden schoongemaakt. Let vooral op stofvangers zoals planten, tafels of het nachtkastje.

Veeg daarna de vloer af met een vochtige dweil om het meeste stof te verwijderen. Stofvangers zoals tapijten moeten indien mogelijk worden vermeden.

Ruimte onder het bed

De ruimte onder het bedframe, of het nu een lattenbodem of een boxspring is, wordt vaak gebruikt als opbergruimte. Dit kan echter problemen veroorzaken bij het afvegen. Het is bijzonder moeilijk om stof onder het bed te verwijderen als er niet genoeg ruimte is.

Bij het kiezen van het juiste boxspringbed voor een goede nachtrust moet je zeker letten op lange voeten, zodat je met een dweil of stofzuiger gemakkelijk de vloer kunt bereiken.

Vermijd bedkast en motor

Bij het kiezen van het juiste bed kiezen veel mensen bewust voor een motor. De voordelen liggen voor de hand: je kunt het hoofdbord en andere delen individueel aanpassen om de beste slaappositie te vinden. Mensen met een allergie moeten echter motoren vermijden.

Omdat de positie van de motor de luchtcirculatie aanzienlijk beperkt. Bovendien roert de motor het stof op, waardoor de mijten in de lucht terechtkomen. Bedboxen beperken ook de luchtcirculatie en moeten daarom ook worden vermeden.

In veel gevallen dragen ze ook bij aan de verspreiding van de vervelende dieren. Onze medewerkers adviseren u bijvoorbeeld graag, zodat u door middel van knuffels en meer kunt voorkomen dat mijten zich in uw bed vermenigvuldigen.

Als u echter een aanhoudend probleem met de symptomen heeft, dient u contact op te nemen met uw huisarts. Zij kunnen een allergietest uitvoeren, zodat u zeker weet of u allergisch bent voor bedmijt. Het kan echter zijn dat u een ander probleem heeft.

Lees verder

Boxspringbett richtig beziehen - So geht´s - Luxusbetten24
Boxspringbett oder normales Bett? Das sind die Vor- und Nachteile - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.