Boxspringbed of normaal bed? Dit zijn de voor- en nadelen

Boxspringbett oder normales Bett? Das sind die Vor- und Nachteile - Luxusbetten24

Een boxspringbed is een trend geworden. Steeds meer mensen geven de voorkeur aan boxspringbedden omdat deze een hoog slaapcomfort bieden.

Als u zich afvraagt ​​of er ruimte moet zijn voor een normaal bed of een boxspringbed in uw slaapkamer, zal onze volgende gids u helpen beslissen. Wij zetten de voor- en nadelen van deze bedden op een rij en geven u verdere informatie. Zo verduidelijken wij uw vragen.

Dit zijn de voordelen

Het verschil met normale bedden ligt vooral in de structuur. In vergelijking met een normaal bed maakt het boxspringbed geen gebruik van een lattenbodem, maar van een box voorzien van vering. Het matras ligt op de doos op de grond en er is een Topper.

Het grootste voordeel is het bijzondere slaapgevoel door de structuur of de bijzondere combinatie. De volgende criteria worden als positief beschouwd:

 • Comfortabele instaphoogte
 • Individueel aanpasbaar
 • Hoog comfort voor het lichaam
 • Aantrekkelijk ontwerp
 • Goed tegen rugpijn door de drukverlichting
 • Duurzaam
 • Geschikt voor mensen met allergieën
 • Eenvoudig schoon te maken voor maximale hygiëne zonder stof
 • De hoge duurzaamheid van het boxspringbed

Boxspringbed: de nadelen op een rij

Alles heeft zijn voor- en nadelen. Sommige functies of Verschillen in een boxspringbed kun je als een nadeel zien. Deze omvatten:

 • Relatief hoge prijs
 • Hogere onderhoudskosten
 • Enorm groot als tweepersoonsbed
 • Hoogwaardige afwerking van de materialen en afzonderlijke componenten als voorwaarde voor een goede slaapervaring
 • Onvoldoende luchtcirculatie op sommige modellen
 • Bij het uitvallen of opstaan ​​de lighoogte
 • Regelmatige vervanging van de topper

Boxspringbedden onderzocht

Als u overweegt een boxspringbed te kopen, moet u zoveel mogelijk informatie inwinnen. Andere termen voor deze bedden zijn hotelbed, Amerikaans bed, boxspringbed en continentaal bed.

We hebben de belangrijkste punten samengevat, zodat u een uitgebreid beeld krijgt van dit type bed.

Hoe wordt een boxspringbed opgebouwd?

Boxspring is een Amerikaanse term voor binnenveringsbox. Ophanging is geïntegreerd in een doos of frame. Deze bedden bestaan ​​uit drie delen:

 1. De box met veren bevindt zich in het onderste gedeelte. Het materiaal is een pocketveerkern, een tonpocketveerkern of een Bonell-veerkern.
 2. Het matras ligt op de doos.
 3. Bij Zweedse modellen ligt er nog een dun matras bovenop de matras, dit wordt een topper genoemd. Toppers verhogen het comfort, vooral als er twee personen in bed slapen. De topper is doorlopend waardoor er geen kier ontstaat voor bezoekers.

Meer hierover hier. Bij dergelijke bedden zijn lattenbodems dus geen probleem. Het bedframe heeft een bijzonder hoge stabiliteit. Houd er echter rekening mee dat u vaak veel meer onderdelen of Met dit ontwerp uit Scandinavië moet ik een groter gebied schoonmaken.

Bijzondere kenmerken van boxspringbedden – voor- en nadelen

Deze bedden worden vooral gewaardeerd vanwege hun hoge slaapcomfort en hun uitstraling. Laten we eens kijken naar de bijzondere kenmerken van boxspringbedden. Door de vele voordelen kun je in dit bed met elegante bekleding elke dag genieten van een gezonde slaap en een comfortabele slaapervaring.

Bij hoogwaardige boxspringbedden zijn de topper, boxspring en matrassen zo in elkaar gezet dat de wervelkolom wordt ondersteund. Voor maximale luxe moet het bed worden afgestemd op uw behoeften.

Heeft u last van uw rug of een lichaamsgewicht van meer dan 100 kilogram, dan kiest u het beste voor een model met pocketveerkern of tonveerkern. Beide varianten reageren puntelastisch op druk.

Een Bonell veerkern is geschikt voor mensen met een gewicht tot 100 kilogram.

Warmte-isolerende eigenschappen

Een boxspringbed isoleert warmte. Dit is een zeer aangenaam effect voor mensen die het snel koud krijgen. Iedereen die gevoelig is voor zweten, zal deze functie nadelig vinden. Vocht en zweet worden ook niet afgevoerd omdat de structuur van het bed de luchtcirculatie blokkeert.

Bij modellen zonder voeten hoopt zich ook lucht op in de bedstee. Het is dus mogelijk dat er in de loop van de tijd problemen met meeldauw ontstaan. Hoogwaardige bedden zijn echter uitgerust met een luchtdoorlatende box en een ademende hoes.

Hierdoor kan de lucht circuleren en kan vocht naar buiten worden afgevoerd.

Ingang en uitgang

De instaphoogte is 60 tot 80 centimeter, terwijl de instaphoogte voor een normaal bed gemiddeld 15 tot 30 centimeter lager is. Hierdoor kunt u gemakkelijker in en uit het boxspringbed stappen – een voordeel dat vooral door ouderen en mensen met rugklachten wordt gewaardeerd.

Groot bed voor grote slaapkamer

Ook het uiterlijk speelt een rol in de populariteit van deze bedden. Door de structuur ogen de bedden luxueus. In de regel zijn het onderstel en het hoofdbord voorzien van een stoffen bekleding. Hierdoor oogt het bed comfortabel en hoogwaardig. Bestaand slaapkamermeubilair is geen probleem.

Zo'n gestoffeerd bed kun je fantastisch combineren. De grootte van een bed met hoofdeinde blijkt echter nogal nadelig te zijn voor kleine slaapkamers en voor schuine plafonds.

Om een ​​luxe indruk te creëren, moet hij in een grote kamer worden geplaatst, vooral omdat kleine kamers weinig ruimte naast het bed laten. Bovendien beschikken veel boxspringbedden niet over een bedstee, waardoor deze belangrijke opbergruimte bij kleine slaapkamers ontbreekt.

Voor schuine plafonds en kleine ruimtes zijn modellen met laag hoofdbord of zonder hoofdbord verkrijgbaar.

Geen krakende geluiden tijdens het bewegen

Bij normale bedden ligt de lattenbodem op het houten bedframe. Dit leidt bij elke beweging tot geluid. Op het boxspringbed is geen lattenbodem gemonteerd, waardoor er geen geluiden ontstaan ​​door bewegingen.

Tips voor aankoop

Zorg ervoor dat het bed op maat is gemaakt voor jou en van hoge kwaliteit is. Dat betekent:

 • Selecteer de veerkern die bij jouw gewicht past
 • Houd rekening met de hardheidsgraad van de matras, die van invloed is op het ligcomfort
 • Kies een topper van hoge kwaliteit
 • Kies een model dat lucht laat circuleren en vocht afvoert

Houd bij de aanschaf van het bed rekening met de plaats waar het komt te staan. Als het onder schuine plafonds wordt geplaatst, let dan op de hoogte van het hoofdeinde. Normaal gesproken heeft het hoofdbord een hoogte tussen de 100 en 130 centimeter.

Er zijn echter modellen zonder hoofdbord die geschikt zijn voor kleine ruimtes of onder schuine plafonds. De meeste modellen zijn niet in hoogte verstelbaar. Sommige fabrikanten bieden een selectie boxspringbedden met een geïntegreerde motor aan.

Deze duurdere bedden hebben een afstandsbediening waarmee je het ligcomfort aan je wensen kunt aanpassen.

Conclusie

Hoewel een boxspringbed gepaard gaat met een hogere aanschafprijs, is de investering vanwege het hoge slaapcomfort de moeite waard. Bij het kopen moet u echter op goede kwaliteit letten.

Dit merk je bijvoorbeeld aan het zorgen voor een goede luchtcirculatie en de drie op elkaar afgestemde elementen voor het liggevoel. Boxspringbedden met een hoofdbord zijn niet per se geschikt voor kleine slaapkamers.

In een grote slaapkamer geniet je echter zeker van een koninklijke slaapervaring en doet de uitstraling denken aan een verblijf in een luxe hotel. Al met al heeft een kwalitatief boxspringbed meer voordelen dan nadelen.

Als het bed is afgestemd op uw wensen, profiteert u van de aankoop. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op voor advies. Wij bieden u de ondersteuning die u nodig heeft bij het kiezen van het beste model. Dankzij ons advies slaap jij voortaan luxe en stijlvol. 

Lees verder

Boxspringbett für Allergiker: Darauf solltest du achten! - Luxusbetten24
Wie hoch ist ein Boxspringbett? Und welche Höhe ist ideal? - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.