Hoe hoog is een boxspringbed? En welke hoogte is ideaal?

Wie hoch ist ein Boxspringbett? Und welche Höhe ist ideal? - Luxusbetten24

De hoogte van boxspringbedden is een van de kenmerken waarom ze zo populair zijn. Het instappen in het boxspringbed is bijzonder comfortabel en het design komt ook goed tot zijn recht in de slaapkamer met een moderne hoes in een neutrale kleur zoals zwart of wit.

Maar wat is de ideale hoogte van een boxspringbed en hoe bepaal je deze zelf? Deze gids legt uit wat je moet weten voordat je een boxspring koopt en geeft je de nodige informatie.

De structuur van het bed

Het boxspringbed heeft veel voordelen en dankt zijn hoogte aan de driedelige structuur of van productie: bedbox of Doos met veerkern of Boxsprings, matras en topper. Het is daardoor duidelijk hoger dan een conventioneel bed met lattenbodem en beschermt de rug op een unieke manier.

U vindt er ook elegante details zoals houten poten met hoogwaardige afwerking. Afhankelijk van uw lengte en mobiliteit is een hoger of lager boxspringbed geschikter voor u. 

Hoe hoog is een boxspringbed?

Om dit nauwkeuriger te bepalen, moet je eerst onderscheid kunnen maken tussen de volgende termen: lighoogte, instaphoogte en hoofdbordhoogte. 

Ligahoogte en instaphoogte

De lighoogte en instaphoogte van het bedframe zijn eigenlijk precies hetzelfde. De lighoogte beschrijft de absolute hoogte van het boxspringbed inclusief topper. Deze meet je vanaf de vloer tot aan het ligvlak. De instaphoogte bij tweepersoons- en eenpersoonsbedden bepaalt of u comfortabel in en uit bed kunt stappen.

In het ergste geval leidt een onaangepaste hoogte van de boxen tot een grotere belasting van de gewrichten, wat vooral niet goed is voor oudere mensen. Het moet daarom worden aangepast aan uw individuele lichaamsgrootte en moet maximaal comfort garanderen. 

Een conventioneel bed heeft doorgaans een instaphoogte van ongeveer 40 cm. Bij boxspringbedden varieert dit tussen de 50 en 70 cm. De boxspring en het matras vormen het grootste deel van de hoogte. De topper voegt slechts enkele centimeters toe, terwijl het de slaapkwaliteit verhoogt.

Hoogte van het hoofdeinde

Het hoofdbord van boxspringbedden is hoger dan conventionele bedden. De hoogte van het hoofdeinde is meestal cosmetisch en een kwestie van individuele smaak. Voor de meeste mensen is het een voordeel en ziet het er elegant uit in materialen zoals kunstleer of velours.

Maar het heeft geen echt voordeel voor je slaap. Je kunt er comfortabel op leunen in bed terwijl je leest of tv kijkt.  

De hoofdbordhoogte van het slaapmeubel varieert van 110 tot 135 cm.  

Goede fabrikanten en merken bieden hoofdborden in veel verschillende uitvoeringen en maten. Als uw bed b.v.B Als het onder een schuin dak staat, moet het uiteraard bijzonder laag zijn of zelfs helemaal worden geëlimineerd. Een alternatief hiervoor is een gestoffeerd bed met een matras van koudschuim.

In onze onlineshop vindt u een grote keuze aan hoofdborden.

Hoe wordt de optimale lighoogte bepaald?

Je kiest best de ideale lig- of instaphoogte, zodat je gemakkelijk met je voeten op de grond uit bed kunt komen. Het hangt vooral af van je lengte. In de slaapkamer kunt u het beste op de rand van het bed zitten, zodat u uw individuele lengte kunt bepalen. 

Bij de juiste maat moeten je boven- en onderbeen een rechte hoek vormen om optimaal comfort te garanderen. In sommige gevallen is een iets grotere hoek ook comfortabel voor tweepersoonsbedden, zolang de voeten nog steeds de vloer bereiken.

Het mag echter indien mogelijk niet kleiner zijn, anders belast je je knieën meer als je opstaat. Dit heeft nadelen, vooral voor het lichaam. Het belangrijkste is dat u gemakkelijk in en uit het boxspringbed kunt stappen.

Voor koppels van verschillende grootte of voor senioren kan een gemotoriseerde optie een alternatief zijn voor het slaapsysteem. De vuistregel voor mensen die in- en uitstappen is: 

  • Mensen kleiner dan 1,60 m → bed niet hoger dan 65 cm
  • Mensen langer dan 1,90 m → bed niet lager dan 55 cm

Meer informatie ter oriëntatie:

Hoogte Ligahoogte

160 - 170 cm

55 - 60 cm

170 - 180 cm

60 - 65 cm

180 - 190 cm

65 - 70 cm

190+ cm

70+ cm

 

De meest populaire producten zijn de producten met een gemiddelde boxspringbedhoogte van 60 tot 65 cm, omdat ze geschikt zijn voor zowel kleinere als grotere mensen. Geweldige boxspringbedden in verschillende maten in Duitsland met korte levertijden en lage verzendkosten vindt u in onze winkel.

Informeer vandaag nog naar ons grote assortiment in verschillende kleuren, zodat ongemakkelijke nachten geen probleem meer zijn! Creëer met een beetje creativiteit en ons product een hoogtepunt in de slaapkamer. Onze scherpe prijzen en het luxe comfort van onze modellen spreken voor ons. Geniet vanaf nu van een ongelooflijke slaapervaring!

Misschien krijgt u zelfs korting met een lopende promotie van ons. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze klantenservice voor advies. Wij zijn er voor u wanneer u ons nodig heeft. Stel uw vraag aan onze medewerker, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Lees verder

Boxspringbett oder normales Bett? Das sind die Vor- und Nachteile - Luxusbetten24
Der Leitfaden: Endlich den perfekten Härtegrad für deine Matratze mit unseren Tipps finden - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.