Hoeveel kost een goed boxspringbed?

Wie viel kostet ein gutes Boxspringbett? - Luxusbetten24

Boxspringbedden zijn trendy omdat ze niet alleen comfortabel zijn en uw slaapcomfort bevorderen, maar ook overtuigen door hun moderne uitstraling.In onze gids laten wij u zien welke prijs en overige kosten u kunt verwachten voor een goed boxspringbed.

In tegenstelling tot een normaal bed koop je bij een boxspringbed geen losse onderdelen zoals de lattenbodem, de matras met veren en het bedframe, maar eerder een hele set. Daarom kunt u voor boxspringbedden een vergelijkbare prijs verwachten als voor andere bedden.

Dit is hoeveel een goed boxspringbed kan kosten

Boxspringbedden zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, maar voor echt goede boxspringbedden met een hoge slaapkwaliteit zijn de prijsverschillen klein. Een goed boxspringbed is verkrijgbaar vanaf 1.Vanaf 500 euro. Modellen in de middelste prijsklasse liggen tussen 1.000 euro en 2.000 euro

Luxe modellen kunnen in vergelijking zelfs vijf cijfers kosten. Bovendien passen goede boxspringbedden in ieder budget. Er zijn ook boxspringbedden tegen aanzienlijk lagere prijzen. Voor modellen onder 1.Voor 000 euro kun je echter geen hele goede kwaliteit verwachten.

Je voelt de kwaliteitsverschillen vanaf het begin. Voor modellen onder de 500 euro is er geen sprake meer van boxspringbedden. Bovendien ben je bij een goedkoper model uiteindelijk meer geld kwijt omdat de onderdelen van mindere kwaliteit sneller vervangen moeten worden.

De maat heeft ook invloed op de prijs. Een boxspringbed van 200x200 kost veel meer dan een klein bed voor één persoon.

Tip of onze aanbeveling: Let bij de aankoop op de hoge kwaliteit van de afzonderlijke elementen. De beste manier om te bepalen of het bed geschikt voor u is, is door het vooraf uit te proberen. De onderconstructie moet van stabiel materiaal zijn, bij voorkeur massief hout.

Een spaanplaat of multiplex is daarentegen problematisch omdat het materiaal niet zoveel gewicht kan dragen en kan piepen bij het veranderen van de slaappositie. Een boxspringbed met een box van massief hout kost meer, maar is de prijs waard. 

Meer tips

Het boxspringbed moet veel comfort en een hoge puntelasticiteit bieden. Kijk bij het zoeken naar een boxspringbed niet alleen naar de afmetingen maar ook naar het aantal zones, dit is namelijk ook een indicator voor kwaliteit.

Zo past hij zich aan jouw slaapgewoonten aan en biedt hij comfortabel ligcomfort. Bij een boxspringbed met 7 zones ligt uw lichaam bijzonder ergonomisch, omdat de individuele zones van de topper zijn afgestemd op de betreffende lichaamsdelen.

De hardheidsgraad mag ook niet te laag en niet te hoog zijn, zodat je comfortabel ligt. Naast de puntelasticiteit is ook de dichtheid van belang. De dichtheid beschrijft hoeveel kilogram grondstof er in één kubieke meter in de matraskern is geschuimd.

Matrassen met een hoge dichtheid zijn daardoor bijzonder ademend. Matrassen met een hoge dichtheid zijn daarentegen stabieler. Naast deze kwaliteitscriteria zijn er ook speciale versies waarvoor je iets meer geld kunt betalen.

Het gaat bijvoorbeeld om varianten met verlichting op het hoofdbord of een motor waarmee je individuele ruimtes kunt verstellen. De prijzen voor dergelijke modellen zijn echter niet significant duurder dan boxspringbedden zonder dergelijke extra's. De kwaliteitskenmerken op een rij:

 • Materialen gemaakt van hoogwaardige afwerking
 • Een bedbox van stevig massief hout en de bekleding van leer of polyester
 • Een topper met puntelasticiteit

Overigens: een hoes beschermt het matras en de topper.

Hoe wordt een boxspringbed opgebouwd?

De constructie van een boxspringbed bestaat uit drie elementen:

 • Een verendoos met vulling in een houten frame
 • Een binnenveringsmatras
 • Een topper

De matras

Een veerkern bestaat uit stalen veren die individueel in een stoffen zak zijn verwerkt. In tegenstelling tot pocketveren zijn Bonellveren met draden en meer met elkaar verbonden. Een boxspringbed met een Bonell-veringskern geeft gemakkelijker mee.

Een variant met tonpocketveren is daarentegen stabieler en ondersteunt de wervelkolom beter. De meeste boxspringbedden hebben meestal een binnenveringsmatras dat op het frame zit staat op de doos. Maar er zijn ook modellen met koudschuimmatrassen.

Beide typen matrassen bieden een vergelijkbare hoge mate van stabiliteit voor uw rug. Het verschil tussen de twee: matrassen met pocketveringkern hebben een betere luchtcirculatie. Koudschuim daarentegen slaat de warmte beter op. Als u het 's nachts gemakkelijk koud krijgt, kunt u het beste een koudschuimmatras kiezen.

Een derde optie is een matras van viscoschuim. Dit schuim slaat ook lichaamswarmte op.

De voordelen van boxspringbedden

Een boxspringbed is in veel opzichten een goede investering:

 • De dubbele Bonell-vering zorgt voor een comfortabele slaap
 • De ophanging zorgt voor selectieve drukverlichting tegen rugpijn
 • De topper biedt een doorlopend ligvlak zonder kieren
 • Door de hoogte vanaf 45 cm is het bijzonder comfortabel om uit of op bed te stappen
 • Door zijn formaat kan een boxspringbed alleen gebruikt worden of als tweepersoonsbed voor een goede nachtrust

Bij ons vindt u een groot aanbod in Duitsland. Onze fabrikanten overtuigen altijd met unieke ontwerpen in moderne kleuren, zodat uw slaapkamer precies overeenkomt met uw ideeën.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over onze meubelen, neem dan gerust contact met ons op. Wij bieden u gratis advies over onze artikelen in verschillende maten. Heeft u nog vragen of meer, dan voorzien wij u ook tijdig van nadere informatie en een antwoord.

Koop het perfecte slaapsysteem voor luxe bedden

Bij ons vind je slaapkamermeubels en accessoires die zich aanpassen aan jouw wensen. Om deze reden hebben we een steeds groeiende schare fans.

Vooral onze aanbiedingen met hoogwaardige boxspringmatrassen en toppers van kwaliteitsschuim zorgen ervoor dat uw slaapplaats gezellig en comfortabel is. Zo mis je niets en kun je heerlijk ontspannen. Bezoek de website gerust vaker!

Tussendoor zijn er speciale koopjes of een flinke korting voor trouwe bezoekers. Het is de moeite waard om regelmatig een kijkje te nemen op de homepage. Na bestelling wordt uw bed met bodem binnen enkele dagen geleverd. Het komt erop neer: Geniet van de lange levensduur die onze meubels u bieden.

Lees verder

Wie lange hält ein Boxspringbett? - Luxusbetten24
Boxspringbett richtig beziehen - So geht´s - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.