Hoeveel kost het om een ​​topperhoes te laten reinigen?

Was kostet es, einen Topper Bezug reinigen zu lassen? - Luxusbetten24

De topper van uw boxspringbed is de topmatras waarop u ligt. Het is niet te voorkomen dat de hoezen na verloop van tijd vuil worden. De schoonmaakkosten in een wasserette liggen tussen de €30 en €80.

In onze gids ontdek je hoe je het beste vuil van bovenmatrassen kunt verwijderen!

Wanneer moet je de topper naar de stomerij brengen?

Ook als je topper geen afneembare hoes heeft en je het materiaal niet in de wasmachine kunt doen, moet je je topper om de paar maanden professioneel laten reinigen in de wasserette.

Op het onderhoudslabel van de fabrikant staat precies hoe je het kunt schoonmaken. Wasserettes zijn uitgerust met de juiste machines en drogers en wasmiddel om zelfs hardnekkig vuil te verwijderen. Zo verleng je de levensduur van je matras.

In principe kun je in de meeste gevallen prijzen verwachten tussen de 30 euro en 80 euro per topper. De prijs is de moeite waard, want je zorgt voor hygiëne en een prettig gevoel als je zonder ziektekiemen, mijten of vlekken in je boxspringbed ligt.

Niet alleen dat: onaangename geuren verdwijnen en er komt een heerlijke geur de slaapkamer binnen.

Let op: De kosten voor het reinigen van de topper of matras zijn afhankelijk van de prijzen van de betreffende wasserette. Het hangt er ook vanaf of je alleen de matrashoezen laat reinigen of de gehele topper. Ook de grootte van de topper speelt een rol.

Daarom moet je je topper regelmatig schoonmaken

Vocht dringt door lichaamswarmte en zweet en hoge temperatuur in de slaapkamer in het beddengoed en de topper. Dit hoopt zich daar op en komt via de topperafdekking soms zelfs in de kern terecht.

Dit maakt de topper een ideale voedingsbodem voor schimmels en bacteriën. Mijten voelen zich ook erg op hun gemak bij hoge temperaturen en vochtige omgevingen.

Om je topper schoon en droog te houden, moet je hem om de paar weken luchten, met de hand uit het bed halen en opzetten. Zo voorzie je beide zijden van de topper van lucht.

Ook als er geen zware vervuiling zichtbaar is, is het regelmatig wassen van de topper essentieel voor het slaapcomfort. Vooral als u last heeft van allergieën, dient u de topper of matrashoes elke paar weken schoon te maken.

Tips voor het schoonmaken - zo doe je het!

  1. Veel moderne toppers zijn voorzien van een ritssluiting en zijn machinewasbaar. Zo verliest de pad zijn vorm niet. Je kunt de topper van de schuimkern halen en hem op een fijnwasprogramma in de wasmachine wassen, ook al is hij wasbaar in de machine. Het beste is om de hoes daarna aan de lucht te laten drogen. Zodra hij echt droog is, gaat hij weer op de matras.
  2. Om het vuil direct op de topper zo laag mogelijk te houden, kun je het beste een matrasbeschermer gebruiken. Vloeistoffen kunnen echter in de matrasbeschermer binnendringen en er kunnen lelijke zweetvlekken ontstaan. Een tip: let er bij aankoop op dat de matrasbeschermer vochtbestendig is.
  3. Door een ongeluk kunnen er snel water-, bloedvlekken, urinevlekken of zelfs wijnvlekken op de matrastopper terechtkomen. Dergelijke vlekken zijn bijzonder moeilijk te verwijderen. Als ze nog vers zijn, kun je je geluk beproeven met bakpoeder. Anders is het de moeite waard om je topper naar de stomerij te brengen. Zo kunt u een goede nachtrust garanderen. Tegelijkertijd zorg je voor je gezondheid.

Meer tips voor de verzorging van uw gehele boxspringbed vindt u hier in onze gids

Lees verder

Wie lange hält ein Topper » Alle Infos zu der Haltbarkeit - Luxusbetten24
Welcher Topper hilft bei Rückenschmerzen? (Alle Infos & Tipps) - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.