12 tips en ideeën om kamers helderder en groter te laten lijken

12 Tipps und Ideen, um Räume heller & größer wirken zu lassen - Luxusbetten24

Kleine appartementen hebben veel voordelen: er is nauwelijks nagalm op slechts enkele vierkante meters, de ruimte kan goedkoop worden verwarmd en de huurkosten blijven binnen beheersbare grenzen. Smalle ruimtes zien er echter al snel gehorig uit als de verlichting en het meubilair ongunstig zijn.

Als er maar een kleine hoeveelheid raamruimte is of als het raam naar de noordkant gericht is, komt er slechts een beetje natuurlijk daglicht de kamer binnen. Met een paar eenvoudige trucs kunnen zelfs kleine en kronkelige kamers in het appartement helderder en groter lijken:

1. Maak plafonds en muren in kamers licht

Heldere plafonds en muren reflecteren invallend licht en laten donkere kamers helder stralen. Op de muren moeten witte tinten of pastelkleuren de boventoon voeren, zodat ze niet beperkend en beklemmend overkomen.

Pasteltinten zorgen er ook voor dat meubels zoals fauteuils en tapijten minder massief lijken dan donkere kleuren.

2. Spiegel correct plaatsen

Met een grote wandspiegel in ​​ovale of vierkante vormen kunnen een smalle gang en langwerpige kamers eenvoudig visueel worden vergroot. Bovendien worden lampen en invallend zonlicht gereflecteerd in het glas. Hierdoor kunt u de lichtsterkte van bestaande lichtbronnen volledig benutten.

Raum mit Spiegeln (wirkt größer)

3. Laat vloeren vrij

Een stijlvolle inrichtingsmethode om een ​​kamer lichter te maken is het gebruik van wandplanken en muurhaken in plaats van dressoirs of ladekasten. Hierdoor bespaar je veel ruimte op de vloer en heb je bewegingsvrijheid. Het ruimtelijke effect is open en de woonruimte lijkt aanzienlijk groter.

minimalistisch eingerichteter Raum

4. Plaats lichtbronnen goed

Je kunt je kamer hoger laten lijken door het bovenste gedeelte van de muur helder te verlichten met een lichtbron. Met behulp van licht en accenten kan het zicht worden afgeleid van het lage plafond en de illusie van meer ruimte ontstaan.

5. Maak de vloer visueel lichter

Kleine en donkere kamers krijgen meer diepte met een lichte vloer. Op donker parket creëer je in een mum van tijd contrasten met een licht tapijt. Deze vergroten de ruimte optisch en zorgen voor een gezellige sfeer in huis op de bank. 

Raum mit hellem Boden

6. Monochroom interieur

Als trendy alternatief voor tapijt als contrast kiezen interieurliefhebbers steeds vaker voor een monochrome kamerinrichting in subtiele kleuren zoals beige, blauw of wit. Als de kleur van de muur, de decoratie en het meubilair in de kamer in elkaar overvloeien, vervagen de grenzen tussen behang en interieur.

De ruimte lijkt onbeperkter. Bovendien zijn open ruimteverdelers zoals planken ideaal voor het scheiden van verschillende ruimtes. Zo kun je bijvoorbeeld de woonkamer en eetkamer groter laten lijken.

7. Gebruik verschillende patronen

Streeppatronen hebben het effect dat ze de oppervlakken van de kamer visueel verlengen. Verticaal georiënteerde strepen laten lage plafonds in de woon- of slaapkamer hoger lijken, terwijl horizontaal georiënteerde strepen stoffen en muren uitrekken. Horizontale strepen zorgen voor een speciaal effect waardoor ruimtes groter lijken.

Een tip: met een keuze uit meubels met verschillende patronen, zoals planken, speciale muurkleuren en gordijnen in op elkaar afgestemde kleuren, krijgen uw kamers een interessante structuur die niet overweldigend lijkt. Je kunt ook afbeeldingen en verschillende patronen gebruiken om het ontwerp af te ronden en comfortabeler te maken.

Raum mit gestreiftem Teppich

8. Wandverdeling met verf of bekleding

In de badkamer, keuken of kinderkamer is een tweekleurige indeling van het wandontwerp ideaal. Bij dit arrangement kies je voor de vloeroppervlakken en oppervlakken voor sterke kleuren of materialen zoals natuurlijk hout. Het bovenste deel van de muur is licht geschilderd.

Een truc: de omgeving kan extra worden verlicht met wandlampen of een grote plafondlamp. Maar onthoud dat minder meestal meer is en dat het combineren van te veel elementen een ongemakkelijke sfeer creëert. Vooral in de kinderkamer is het belangrijk dat je een rustige ruimte creëert met rustgevende nuances.

9. Breng de verhoudingen in evenwicht met het juiste meubilair

Onderschat de verhoudingen niet bij het ontwerpen van uw kamers. Items als L-vormige zitbanken creëren bijvoorbeeld voldoende ligruimte zonder de ruimte volledig in beslag te nemen. Voor lage muren zijn kasten op dezelfde kamerhoogte geschikt. Deze opties zorgen voor visueel meer hoogte.

10. Laat muren vrij

Een veel voorkomende inrichtingsfout is het rigoureus opvullen van muren. Vooral in appartementen op de bovenste verdiepingen met schuine plafonds kun je het beste voorkomen dat delen van de muren te vol staan ​​met boekenplanken of ander meubilair en foto's om een ​​succesvol effect te bereiken. Zo overweldigen ze de kamer niet visueel.

11. Implementeer open woonconcepten

Een open woondesign zonder deuren of met glazen deuren en royale ramen is in kantoren al de norm. Houten deuren kunnen ook vervangen worden door vouwdeuren, gordijnen in de deur of horren zonder te boren. Enerzijds schept dit de illusie van een groter gebied.

Wil je daarentegen een meer besloten sfeer creëren, dan kun je met de gordijnen in een mum van tijd alles scheiden. Dit ontwerp zorgt voor een beter binnenklimaat, vooral in de zomer. 

Wohnzimmer mit Küche und offenen Türen

12. De optimale ruimtelijke ordening

Door de ruimte op de juiste manier te gebruiken, kunt u ongebruikte ruimte in uw kamer effectief gebruiken als opslagruimte en ruimte besparen in andere hoeken van uw huis. Ladekasten of planken in de juiste kleur bieden een geweldige manier om orde te scheppen en spullen te verbergen. De eerste indruk is dus spannend, terwijl er niets rondslingert. 

Lees verder

Satin-Bettwäsche richtig waschen: Pflegetipps vom Experten - Luxusbetten24
15 Tipps und Wohnideen, um das Wohnzimmer gemütlicher zu gestalten - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.