Wat is een boxspringbed en waarom heb je het nodig?

Was ist ein Boxspringbett und warum braucht man es? - Luxusbetten24

Het boxspringbed – een nieuwe trend die een luxueuze slaapervaring belooft. Het bestaat uit drie delen: de boxspring, oftewel het onderstel, de matras en de topper. Wilt u meer weten over dit unieke systeem uit Amerika en Scandinavië?

Wat dit precies inhoudt, kun je terugvinden in de onderstaande gids.

Definitie: Dit is een boxspringbed

Boxspringbedden worden steeds populairder. Ze beloven niet alleen een hoog slaapcomfort, maar overtuigen ook door hun esthetische design. De Rolls-Royce onder de bedsystemen wordt vereerd in de Verenigde Staten en er is een steeds grotere variëteit om uit te kiezen.

Maar wat betekent de term boxspring eigenlijk??

Boxspring – de basis van comfort

De naam boxspring komt uit het Engels en de betekenis is: box met veren. Dit raakt heel goed de kern van het concept, omdat de boxspring, ook wel springkernbox of basisframe genoemd, de basis vormt. Het is een robuust frame dat gevuld is met diverse veren.

Het Continental bed met bodemvering heeft geen lattenbodem. In plaats daarvan zorgt de veerconstructie voor een gelijkmatige gewichtsverdeling. Het biedt flexibele ondersteuning voor het lichaam op het boxspringbed. De boxspring dient als basis en absorbeert een groot deel van de belasting.

Door de vering past de onderbouw zich aan de contouren van het lichaam aan en ondersteunt dit daar waar het nodig is. Hierdoor ontstaat een aangenaam zacht liggevoel zonder dat dit ten koste gaat van de stabiliteit.

De matras – individueel comfort op het boxspringbed

Het matras ligt op de doos. Het kan van verschillende materialen zijn gemaakt en varieert afhankelijk van het model en de fabrikant. Vaak worden veerkernen, koudschuim of latex gebruikt. Elk materiaal van de matrassen heeft zijn eigen voordelen en draagt ​​bij aan het individuele ligcomfort.

Een binnenveringsmatras is de eerste keuze. Het biedt bijvoorbeeld een zeer goede puntelasticiteit en zorgt voor een optimale lichaamsaanpassing. Koudschuimmatrassen scoren daarentegen punten met hun ademend vermogen en lange levensduur.

Latexmatrassen overtuigen door hun hoge elasticiteit en drukontlasting. De keuze voor een matras hangt sterk af van uw individuele behoeften en voorkeuren. Je kunt daarom het beste vooraf de verschillende varianten van het boxspringbed uitproberen.

 

 

De topper – de kers op de taart van slaapcomfort

De conclusie is de Topper. Dit wordt echter niet gebruikt in de Amerikaanse versie, maar vooral in de Scandinavische versie. Dit laatste is de standaard in Duitsland, hoewel velen dit type bedframe nog steeds Amerikaans noemen.

 

Dit is een dunne matras die bovenop de eigenlijke matras wordt geplaatst. De topper zorgt niet alleen voor extra comfort, maar beschermt de matras ook tegen vuil en slijtage. Afhankelijk van het materiaal vervult de topper verschillende functies op het boxspringbed.

Viscoschuimtoppers als matrastoppers maken bijvoorbeeld het liggevoel zachter terwijl ze het lichaam bijzonder goed ondersteunen. Koudschuim toppers zijn daarentegen vrij stevig en hebben een goed ademend vermogen.

Het bijzondere comfort en de esthetiek van een boxspringbed

Maar wat het slapen op een boxspringbed zo bijzonder maakt? De sleutel ligt in essentie in de unieke structuur. De combinatie van boxspring, matras en topper zorgt voor een uitstekende drukverdeling en een gevoel van luxe.

 

Het slaapsysteem zorgt ervoor dat de wervelkolom tijdens de slaap op natuurlijke wijze wordt gepositioneerd. Daarnaast biedt het boxspringbed een uitstekende ventilatie. De structuur van het basisframe en de ruimte tussen de afzonderlijke componenten zorgen ervoor dat de lucht vrij kan circuleren.

Dit leidt tot een prettig slaapklimaat. Echte luxe haal je in huis met boxspringbedden met tv-lift.

De voordelen van boxspringbedden

Boxspringbedden, vaak geprezen als het ultieme slaapmeubel, worden beschouwd als het beste bedsysteem. Met hun luxueuze ontwerp en hoge mate van comfort bieden deze gestoffeerde bedden een aantal voordelen waarmee ze zich onderscheiden van traditionele bedden. Deze omvatten:

  1. Comfort: Een belangrijk voordeel van boxspringbedden is comfort. De speciale constructie, bestaande uit een binnenveringsbox, een matras en een topper, biedt een uitstekende lichaamsondersteuning en drukontlasting.
  2. Hoogte: Boxspringbedden zijn hoger dan conventionele bedden, waardoor het in- en uitstappen gemakkelijker wordt. Deze woning is vooral gunstig voor ouderen of mensen met lichamelijke problemen.
  3. Esthetiek: Met hun luxueuze uitstraling en design voegen boxspringbedden een vleugje elegantie en stijl toe aan elke slaapkamer.
  4. Duurzaamheid: Dankzij hun stabiele constructie zijn boxspringbedden extreem duurzaam en bieden ze een lange levensduur. De veren in de box zorgen voor een gelijkmatige gewichtsverdeling en verminderen zo de slijtage van de matras.
  5. Goede ventilatie: De luchtcirculatie in het bed is bijzonder goed dankzij de vering bij boxspringbedden. Dit zorgt voor een prettig slaapklimaat. Dit is vooral gunstig voor mensen die 's nachts gemakkelijk zweten.
  6. Individuele aanpassing: Boxspringbedden worden aangepast afhankelijk van de behoeften en voorkeuren. De matras en topper kunnen uit verschillende materialen en hardheden worden gekozen om optimale ondersteuning en comfort te bieden.
  7. Geen lattenbodem nodig: In tegenstelling tot conventionele bedden hebben boxspringbedden geen extra lattenbodem nodig, omdat de ophanging in de box al voor een goede ondersteuning zorgt.
  8. Geen bezoekersgat dankzij de topper: Deze producten hebben meestal geen bezoekersgat omdat er een matrastopper wordt gebruikt.

Koop een product voor meer slaapcomfort

Samenvattend kunnen we zeggen dat boxspringbedden ideaal zijn voor mensen die waarde hechten aan zowel comfort als esthetiek. Voor geïnteresseerden raden wij het Menzogna boxspringbed aan; een model dat bekend staat om zijn comfort, maar ook om zijn aantrekkelijke uiterlijk en duurzaamheid.

 

De naam Menzogna staat synoniem voor eersteklas kwaliteit en staat voor een boxspringbed dat alle eerder genoemde voordelen perfect combineert. Het bedframe met vulling ziet er elegant uit, terwijl de rugleuning comfortabele ondersteuning biedt.

Breng vandaag nog een revolutie teweeg in uw slaapgewoonten! Als u vragen heeft, kunt u gerust advies inwinnen. Zo verhoog je eindelijk je slaapkwaliteit.

Lees verder

Sofa-Bezugsstoff auswählen: So findest du den Richtigen - Luxusbetten24
Kleine Wohnung einrichten: So klappt es - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.