Wat is een boxspringbed en waarom heb je het nodig?

Was ist ein Boxspringbett und warum braucht man es? - Luxusbetten24

Het boxspringbed – een nieuwe trend die een luxueuze slaapervaring belooft. Het bestaat uit drie delen: de boxspring, oftewel het onderstel, de matras en de topper. Wilt u meer weten over dit unieke systeem uit Amerika en Scandinavië?

Wat dit precies inhoudt, kun je terugvinden in de onderstaande gids.

Definitie: Dit is een boxspringbed

Boxspringbedden worden steeds populairder. Ze beloven niet alleen een hoog slaapcomfort, maar overtuigen ook door hun esthetische design. In de Verenigde Staten wordt hij vereerd als de Rolls-Royce onder de bedsystemen.

Maar wat betekent de term boxspring eigenlijk?

Boxspring – de basis van comfort

De naam boxspring komt uit het Engels en de betekenis is: box met veren. Dit raakt heel goed de kern van het concept, omdat de boxspring, ook wel springkernbox of basisframe genoemd, de basis vormt. Het is een robuust frame dat gevuld is met diverse veren.

Het Continental bed heeft geen lattenbodem. In plaats daarvan zorgt de veerconstructie voor een gelijkmatige gewichtsverdeling. Het biedt flexibele ondersteuning voor het lichaam op het boxspringbed. De boxspring dient als basis en absorbeert een groot deel van de belasting.

Door de vering past de onderbouw zich aan de contouren van het lichaam aan en ondersteunt dit daar waar het nodig is. Hierdoor ontstaat een aangenaam zacht liggevoel zonder dat dit ten koste gaat van de stabiliteit.

De matras – individueel comfort op het boxspringbed

Het matras ligt op de doos. Het kan van verschillende materialen zijn gemaakt en varieert afhankelijk van het model en de fabrikant. Vaak worden veerkernen, koudschuim of latex gebruikt. Elk materiaal van de matrassen heeft zijn eigen voordelen en draagt ​​bij aan het individuele ligcomfort.

Een binnenveringsmatras is de eerste keuze. Het biedt bijvoorbeeld een zeer goede puntelasticiteit en zorgt voor een optimale lichaamsaanpassing. Koudschuimmatrassen scoren daarentegen punten met hun ademend vermogen en lange levensduur.

Latexmatrassen overtuigen door hun hoge elasticiteit en drukontlasting. De keuze voor een matras hangt sterk af van uw individuele behoeften en voorkeuren. Je kunt daarom het beste vooraf de verschillende varianten van het boxspringbed uitproberen.

 

 

De topper – de kers op de taart van slaapcomfort

De conclusie is de Topper. Dit wordt echter niet gebruikt in de Amerikaanse versie, maar vooral in de Scandinavische versie. Dit laatste is de standaard in Duitsland, hoewel velen dit type bedframe nog steeds Amerikaans noemen.

 

Dit is een dunne matras die bovenop de eigenlijke matras wordt geplaatst. De topper zorgt niet alleen voor extra comfort, maar beschermt de matras ook tegen vuil en slijtage. Afhankelijk van het materiaal vervult de topper verschillende functies op het boxspringbed.

Toppers van viscoschuim zorgen bijvoorbeeld voor een zachter liggevoel en bieden een bijzonder goede ondersteuning van het lichaam. Koudschuim toppers zijn daarentegen vrij stevig en hebben een goed ademend vermogen.

Het bijzondere comfort en de esthetiek van een boxspringbed

Maar wat maakt slapen op een boxspringbed zo bijzonder? In wezen ligt de sleutel in de unieke structuur. De combinatie van boxspring, matras en topper zorgt voor een uitstekende drukverdeling en een gevoel van luxe.

 

Dit zorgt voor een natuurlijke positionering van de wervelkolom tijdens het slapen. Daarnaast biedt het boxspringbed een uitstekende ventilatie. De structuur van het basisframe en de ruimte tussen de afzonderlijke componenten zorgen ervoor dat de lucht vrij kan circuleren.

Dit leidt tot een prettig slaapklimaat.Echte luxe haal je in huis met boxspringbedden met tv-lift.

De voordelen van boxspringbedden

Boxspringbedden, vaak geprezen als het ultieme slaapmeubel, worden beschouwd als het beste bedsysteem. Met hun luxueuze ontwerp en hoge mate van comfort bieden deze gestoffeerde bedden een aantal voordelen waardoor ze zich onderscheiden van traditionele bedden. Deze omvatten:

  1. Comfort: Een belangrijk voordeel van boxspringbedden is comfort. De speciale constructie, bestaande uit een binnenveringsbox, een matras en een topper, biedt een uitstekende lichaamsondersteuning en drukontlasting.
  2. Hoogte: Boxspringbedden zijn hoger dan conventionele bedden, waardoor het in- en uitstappen gemakkelijker wordt. Deze woning is vooral gunstig voor ouderen of mensen met lichamelijke problemen.
  3. Esthetiek: Met hun luxueuze uitstraling en design voegen boxspringbedden een vleugje elegantie en stijl toe aan elke slaapkamer.
  4. Duurzaamheid: Dankzij hun stabiele constructie zijn boxspringbedden extreem duurzaam en bieden ze een lange levensduur. De veren in de box zorgen voor een gelijkmatige gewichtsverdeling en verminderen zo de slijtage van de matras.
  5. Goede ventilatie: De luchtcirculatie in het bed is bijzonder goed dankzij de vering bij boxspringbedden. Dit zorgt voor een prettig slaapklimaat. Dit is vooral gunstig voor mensen die 's nachts gemakkelijk zweten.
  6. Individuele aanpassing: Boxspringbedden worden aangepast afhankelijk van de behoeften en voorkeuren. De matras en topper kunnen uit verschillende materialen en hardheidsniveaus worden gekozen om optimale ondersteuning en comfort te bieden.
  7. Geen lattenbodem nodig: In tegenstelling tot conventionele bedden hebben boxspringbedden geen extra lattenbodem nodig, omdat de ophanging in de box al voor een goede ondersteuning zorgt.

Koop een product voor meer slaapcomfort

Samenvattend kunnen we zeggen dat boxspringbedden ideaal zijn voor mensen die waarde hechten aan zowel comfort als esthetiek. Voor geïnteresseerden raden wij het Menzogna boxspringbed aan; een model dat bekend staat om zijn comfort, maar ook om zijn aantrekkelijke uiterlijk en duurzaamheid.

 

 

 

De naam Menzogna staat synoniem voor eersteklas kwaliteit en staat voor een boxspringbed dat alle bovengenoemde voordelen perfect combineert.

Lees verder

Sofa-Bezugsstoff auswählen: So findest du den Richtigen - Luxusbetten24
Kleine Wohnung einrichten: So klappt es - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.