Wat is een boxspringbed? uitleg van de voor- en nadelen

Was ist ein Boxspringbett? Erklärung der Vor- und Nachteile - Luxusbetten24

Boxspringbedden worden vaak continentale bedden of Amerikaanse bedden genoemd en zijn een alternatief voor de klassieke bedden die we beter kennen. Om te begrijpen wat een boxspringbed eigenlijk is, moet je de structuur van dit bed eens nader bekijken.

De structuur: box, matras en topper

Een boxspringbed bestaat in de regel uit drie ligelementen die een ideaal samenspel mogelijk maken. Dit zijn: Onderbox met bodem, matras, Topper en optionele rugsteun of Hoofdeinde. Elegante bedpoten accentueren bovendien het design.

Het woord boxspring kan grofweg vertaald worden als springbox of springkernbox. Deze naam beschrijft de verende bodem met vulling en bedframe van dit type bed. De boxspring vervangt de klassieke lattenbodem die je anders gebruikt.

Het zorgt voor de ophanging van het bed. De doos of Het onderstel van een kwalitatief boxspringbed bestaat vrijwel altijd uit een massief houten frame dat de ophanging omgeeft en bekleed is met stof.

Het bed staat meestal op poten van maximaal 20 cm hoog om een ​​optimale luchtcirculatie mogelijk te maken. Voor de ophanging van deze variant worden vaak bonellveren (veerkern of pocketveerkern) gebruikt.

Voor een boxspringbed kun je de meeste matrassen gebruiken: bijvoorbeeld met een bonellveringkern, tonpocketveringkern of koudschuim zijn bijvoorbeeld ideaal. De afmetingen van de matras moeten uiteraard worden aangepast aan het onderbed om een ​​maximale slaapkwaliteit te garanderen.

De hardheid van de matras varieert enigszins, afhankelijk van de fabrikant, en is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. De topper vormt het uiteinde van het boxspringbed. Het verhoogt het ligcomfort en beschermt de matras. Deze matrastopper is vaak gemaakt van latex, koudschuim of visco.

De combinatie van deze eigenschappen van de boxspring is ideaal voor je wervelkolom. Je kunt je het beste eerst goed informeren over de modellen voordat je tot aanschaf overgaat, zodat je alleen de beste opties met de ideale bodem- en topmatras in overweging neemt.

Je kunt deze varianten kopen:

We krijgen vaak de vraag: “Zijn er verschillende versies?” Ja! Er zijn twee verschillende varianten van het boxspringbed: het Amerikaanse en het Scandinavische boxspringbed.

Deze definitie geldt: Amerikaanse boxspringbedden hebben geen topper, wat soms ten koste gaat van het comfort. Je ligt dus op de matras met veren of op schuim. Bij het Scandinavische slaapsysteem slaap je daarentegen op de topper.

Dit betekent dat u de bezoekersruimte in een tweepersoonsbed kunt vermijden en een gemeenschappelijke ligruimte kunt creëren. Dat is veel waard! Ook beschermt het de onderliggende matras tegen invloeden van buitenaf, zoals vuil en vocht. Het verlengt de levensduur van uw boxspringbed.

Andere onderscheidende kenmerken zijn de hardheid van de binnenveringsmatras, die wordt bepaald afhankelijk van het gewicht, en de maat.

Dit zijn de voor- en nadelen:

Voordelen

  • Boxspringbedden zijn bedden van extreem hoge kwaliteit en zijn dankzij hun boxspring bijzonder stabiel en duurzaam voor mensen. 
   • Een bijkomend voordeel is dat het bed meer slaapcomfort biedt en zich aan uw individuele wensen aanpast als u de juiste box, matras en topper kiest. 

   • Het is bijzonder zacht voor de rug in elke slaappositie. Bovendien biedt het een hoog slaapcomfort voor mensen met rugklachten. 

   • De comfortabele hoogte van het bed maakt het in- en uitstappen gemakkelijker. Het is vooral ideaal voor de slaapgewoonten van oudere of zwakke mensen. 

   • Omdat uw lichaamsgewicht tijdens het liggen goed wordt overgebracht, zakt de matras niet zo snel door op het bedframe en wordt een lange levensduur gegarandeerd. Hierdoor blijft het boxspringbed langdurig comfortabel en stabiel. 

   • Boxspringbedden kenmerken zich door hun elegante design en unieke uitstraling. Afhankelijk van de fabrikant is de doos bekleed met stof of leer. Je vindt modellen in veel verschillende designs en stijlen om elke slaapkamer op te fleuren. 

   • Het hoogwaardige en ademende materiaal van de boxspringmatras en de topper zijn over het algemeen ook ideaal voor mensen met een allergie.

   • Bij tweepersoonsbedden met twee matrassen kunt u het bed in het houten frame individueel aan beide slapers aanpassen en zo het best mogelijke ligcomfort creëren.

   Nadelen

   • Boxspringbedden met lagen zijn meestal niet erg goedkoop. Dit heeft uiteraard te maken met de hoge kwaliteit en complexe structuur van het bed. 

   • Het schoonmaken van de stoffen hoezen van de box en de steun is vaak niet de gemakkelijkste, omdat de hoes meestal niet verwijderd hoeft te worden en grondig met de hand moet worden gereinigd.

   • Vaak heb je een speciaal hoeslaken nodig. De aanschaf is vaak ook niet goedkoop, omdat deze in dit geval een royale hoogte moet hebben.

   Voor wie zijn boxspringbedden geschikt?

   Kortom: boxspringbedden met bedboxen of andere opbergmogelijkheden zijn geschikt voor ieder lichaam omdat ze geschikt zijn voor alle slaapbehoeften!

   Ze zijn de perfecte keuze voor jou als je last hebt van rugklachten, allergisch bent, de voorkeur geeft aan een comfortabele lengte of op zoek bent naar een model voor specifieke lichaams- of gewichtstypes. Pas bij uw keuze het basisframe, de matras en de topper aan uw individuele behoeften aan.

   Zo kun je garanderen dat het boxspringbed een gezonde en rustgevende slaap biedt. Elke laag moet aan elkaar worden aangepast. De iets hogere prijs is de moeite waard omdat je investeert in een goede nachtrust op de lange termijn. Overigens: Het gebruik van lattenbodems is niet nodig.

   Heeft u vragen over de modellen of afzonderlijke componenten? Neem dan contact met ons op voor advies. Wij helpen u zodat u ook in de toekomst kunt genieten van een uniek liggevoel met maximale stijl in uw bed.

   Als u weet wat u zoekt, kunt u ook direct in de onlineshop een vergelijking uitvoeren. Vind vandaag nog jouw bed met een Bonell boxspringmatras met korting op onze site!

   Bij ons ontdek je een trend die het verschil maakt in de slaapkamer en een bijzonder effect creëert. In de meeste gevallen zijn er zelfs geen verzendkosten voor de bedden, die zijn uitgevonden in Scandinavië en de Verenigde Staten.

   Lees verder

   Gut einschlafen und vor allem durchschlafen: 8 Tipps für dich! - Luxusbetten24

   laat een reactie achter

   Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.