Welke kleur past bij een antraciet bank? 8 tips & ideeën

Welche Farbe passt zu einem Anthrazit Sofa? 8 Tipps & Ideen - Luxusbetten24

Banken en woonruimtes in grijs en antraciet zien er tijdloos eenvoudig uit en hebben veel voordelen: op meubels met een grijs gemêleerd design zijn haar- en stofdeeltjes nauwelijks zichtbaar. Bovendien kan de eenvoudige stijl voor banken met vrijwel elke muurkleur worden gecombineerd. 

Met een antraciet loungemeubel in de woonkamer kun je kleuren laten spelen. Niet alleen aan de muur, maar ook in de accessoires, gordijnen en vloerbedekking. Contrasterende kleurencombinaties lopen voorop in de trends, maar in combinatie met antraciet mag het niet te kleurrijk zijn om een ​​ruimteconcept te creëren. 

De woonsfeer: ideeën voor verschillende kleurconcepten

Antraciet zitbanken kunnen een esthetische impact hebben in jeugdige en rustieke interieurs, maar ook in ultramoderne lounges. Het effect dat in huis wordt bereikt, is geheel afhankelijk van de combinatie van kleuren. Kleurcontrasten creëer je met decoratieve objecten en woonaccessoires:

  • Kussens of spreien voor de bank moeten, indien mogelijk, qua kleur nauwelijks contrasteren met de antraciet bank voor een strakke zakelijke uitstraling. In de boho woonkamer kun je afwisselend spelen met contrasten en andere materialen en kiezen voor kussens en dekens in beige, wit, zwart of donkerblauw. 

Tip: Een jeugdig snoepeffect ontstaat wanneer kussens in verschillende pastelkleuren of in gevarieerde kleurencombinaties op een rij staan.

  • Je kunt ook spelen met patronen en natuurlijke tinten bij het kiezen van gordijnen. Als u een heldere kleur zoals blauw, groen of roze kiest voor tapijten of gordijnen kunt u contrast reflecteren met bijpassende decoraties zoals vazen ​​of met bijpassende fotolijstjes.
  • In de kinderkamer kan antraciet gemakkelijk gecombineerd worden met een kleurrijke stof of patroon , bijvoorbeeld met kleurrijke dekentjes met patronen of met kussens in geel, paars, oranje of roze - of ze kleuren allemaal samen. 

Hoe pas ik mijn antraciet bank aan het thema van de kamer aan?

Een antraciet bankstel met tapijt in dezelfde tint kan zowel in bedrijfspanden en recepties als in elke ruimte van uw huis worden toegepast. 

Vlekken zijn vrijwel onzichtbaar op de grijze hoes, waardoor een grijze bank ook past in huishoudens met huisdieren of in de keuken-woonkamer van je gedeelde appartement. 

Voor een aantrekkelijk kamerontwerp moet je alleen donkere tinten combineren met lichte kleuren. Met grijs en antraciet is vrijwel elke kleurencombinatie mogelijk en zelfs veelkleurige concepten lijken niet overbelast.

8 tips voor trendy kleurencombinaties

  1. Antraciet valt buiten de klassieke kleurentheorie, dus je kunt het hele kleurenpalet gebruiken om contrasten te creëren tussen meubels, tapijten, schilderijen, gordijnen en planten. 
  2. Bij het ontwerpen van de muren moet je er rekening mee houden dat grijze zitplaatsen de kamer donkerder en kleiner doen lijken. Wittinten en lichte muurkleuren, krachtige groentinten of lichtblauw laten de ruimte opener en groter lijken. 
  3. Zorg er ook voor dat de muur rond je antracietkleurige bank niet te vol wordt. Individuele bijzettafels, staande planten of eenvoudige industriële decoraties zijn voldoende voor de inrichting met een aantrekkelijk kleurconcept. Foto's of wandplanken zijn niet absoluut noodzakelijk en kunnen in het ergste geval ervoor zorgen dat de kamer overbelast lijkt.
  4. Antraciet zitbanken creëren een stoere industriële look voor de betonlook muren, die je kunt afmaken met meubelen van massief hout of decoratieve lampen.
  5. In combinatie met mosterdgeel en bruin kun je een 60s kleurenmix creëren.
  6. Terracotta tinten met grijze of zwart-witte zitplaatsen geven de kamer een natuurlijke sfeer. Subtropische planten met grote bladeren zoals de Strelitzia of de gelukskastanje of bijzettafels van natuurlijke materialen zoals rotan creëren een lounge met een boho-look.
  7. De kleurenmix van antraciet bank met lichte vloer en accessoires in oudroze oogt bijzonder elegant. Meubels met goud-, koper- of lakoppervlakken dienen als visuele highlights. De trendy kleur oudroze kun je ook combineren met vloerkleden en gordijnen in donkergroen voor een moderne look. 
  8. Een klassieke combinatiemogelijkheid voor gestoffeerde meubelen in antraciet zijn salontafels van staal met een glazen tafelblad. Ook in de wintertuin past een antraciet bank op natuurlijke wijze in het totaalbeeld. Je kunt ook eenvoudige producten op lichte tegels of een natuurlijk terracotta tapijt voor een kamerhoog raam plaatsen en genieten van het uitzicht op de lucht.

Zet accenten met kleuren

Banken in subtiele en donkere tinten zijn doorgaans lastig te combineren met krachtige kleuren zoals petrol of koraal. Het meubel is geschikt voor iedere woonstijl en vindt altijd een geschikte plek in huis, ook na een verhuizing en herinrichting. Om een ​​uitnodigend beeld te creëren in loungehoeken kun je je bank decoreren met kleurrijke accessoires of vasthouden aan de minimalistische en stoere stijl.

Lees verder

Wohnzimmer Ideen: Die schönsten Einrichtungstipps - Luxusbetten24
Kingsize und Queensize bei Matratzen – Was versteht man darunter? - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.