King size en queen size voor matrassen – wat betekent dat?

Kingsize und Queensize bei Matratzen – Was versteht man darunter? - Luxusbetten24

Bij het kopen van bedden komen termen als king size of queen size naar voren. De namen, die uit Amerika komen, geven informatie over de grootte van een bed. Beide versies zijn tweepersoonsbedden met een matras uit één stuk. Er is echter een verschil.

Beddengoed als een koning – De betekenis van kingsize en queensize bed

In Amerika zijn tweepersoonsmatrassen gebruikelijk. King size of queen size beschrijft de lengte en breedte van de bedden, meestal verwijzend naar boxspringbedden.

Kingsizebed

Een kingsize bed in de VS meet 76 x 80 inch. Omgerekend naar centimeters is dit een breedte van 193 centimeter en een lengte van 203 centimeter. Deze afmetingen bestaan ​​niet in Duitsland. Daarom zijn kingsize bedden in Duitsland 180 of 190 centimeter breed en 200 centimeter lang. Fabrikanten bieden deze bedden vaak ook aan met een lengte van 220 centimeter.

Grootte van een queensize bed

In Amerika is een queensize bed 60 inch breed en 80 inch lang. Dit komt overeen met de Duitse afmetingen van 152×203 centimeter. In Duitsland worden queensize bedden van 140 x 200 centimeter en 160 x 200 centimeter aangeboden. Deze afmetingen komen overeen met de zogenaamde Franse bedden. Queen size bedden zijn vaak ook verkrijgbaar met een lengte van 220 centimeter.

Wanneer is een kingsize bed de juiste keuze?

Een kingsize bed vereist een grote slaapkamer. Er moet een afstand van ongeveer 50 centimeter zijn tussen het bed en de muur. Anders ziet het grote bed er visueel niet goed uit. De klassieke versie heeft een matras over de volledige lengte. Dit kan tot slaapproblemen leiden als de lichaamsgewichten van de twee mensen te verschillend zijn. Een doorlopende matras is ook niet bevorderlijk voor verschillende slaapbehoeften. Wij adviseren daarom een ​​kingsize bed dat bestaat uit twee matrassen. Hierdoor kan het hardheidsniveau worden afgestemd op de behoeften van elke persoon. De bezoekersafstand kan worden overbrugd met behulp van een matraswig.

Voor wie wordt een queensize bed aanbevolen?

Een queensize bed is geschikt voor mensen die graag languit in bed liggen. Het bed is ook geschikt voor koppels die liever lekker tegen elkaar aan slapen. Met een maximale breedte van 160 centimeter passen deze bedden ook in kleinere kamers. De in Duitsland aangeboden matrassen voor queensize bedden komen overeen met de standaardafmetingen van 140 × 200 centimeter of 160 × 200 centimeter.

Andere typen tweepersoonsbed

Er zijn andere bedmaten die gebruikelijk zijn in Duitsland en in heel Europa:

  • Tweepersoonsbed: Een andere naam voor een tweepersoonsbed is een eenpersoonsbed. Deze bedden vind je vaak in hotels. Ze bestaan ​​uit twee eenpersoonsbedden die van elkaar gescheiden zijn. In de regel meten ze 99 x 193 centimeter. Deze korte en smalle bedden kunnen tegen elkaar geschoven worden tot een bed als twee personen naast elkaar willen slapen.

In Duitsland zijn twinsize bedden vaak verkrijgbaar in de maten 90 × 200 centimeter of 100 × 200 centimeter, terwijl de gebruikelijke maat in Groot-Brittannië 90 × 190 centimeter is. In Amerika zijn deze eenpersoonsbedden ook verkrijgbaar voor lange mensen met een lengte van 203 centimeter.

  • Frans bed: In Frankrijk heeft de zogenaamde Grand Lit een breedte van 140 tot 150 centimeter en een lengte van 190 centimeter. Het heeft dus vergelijkbare afmetingen als een queensize bed. Een kenmerk van Franse bedden is de matras over de volledige lengte.
  • Familiebed: Deze bedvorm overtreft de afmetingen van kingsize- en queensize bedden. Ze zijn meestal 2 tot 3 meter breed omdat ze uiteindelijk plaats moeten bieden aan alle gezinsleden. De trend voor dit grote bed is relatief nieuw. Jonge ouders gaan ervan uit dat het goed is voor de ontwikkeling van hun kinderen als ze bij hun ouders in bed slapen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van smalle matrassen, waardoor er meerdere matrassen met verschillende hardheidsgraden in het bed liggen.

Lees verder

Welche Farbe passt zu einem Anthrazit Sofa? 8 Tipps & Ideen - Luxusbetten24
Besser schlafen bei Hitze: Die 10 besten Tipps für eine erholsame Nacht - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.