Boxspringbed te zacht: wat u eraan kunt doen!

Boxspringbett zu weich - Das kannst du dagegen tun! - Luxusbetten24

Een te zacht matras kan snel vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid en leiden tot pijn in de rug, heupen en nek. Uw lichaam wordt niet voldoende ondersteund, waardoor spanning mogelijk is. Bovendien buigt de wervelkolom in het ergste geval.

De permanente oplossing om beter te slapen als een matras te zacht is, is door een nieuw matras te kopen. Toch kunt u met deze tips het onaangename gevoel van het liggen op uw boxspringbed tegengaan en de ondersteuningsfunctie verbeteren. In onze gids vindt u alles wat u moet weten.

Verbeter je ligcomfort met een topper

Boxspringbedden hebben door hun structuur een zachter liggevoel dan andere bedtypes. Met een topper kunt u vervolgens het liggevoel van uw boxspringbed beïnvloeden. In veel gevallen zal dit het probleem oplossen. Om het bed zachter te maken worden in de regel toppers gebruikt.

Als je dus op zoek bent naar iets wat hard is, dan moet je bijzondere aandacht besteden aan het materiaal van de topper. In dit geval is viscose eerder ongeschikt en heeft het het tegenovergestelde effect. Een topper van koudschuim biedt u een stevigere ondersteuning van uw gewicht en een comfortabeler comfort.

Opmerking: uw lichaam past zich individueel aan elk bed en individuele matras aan en dit proces kan enkele weken duren. Ga hiervoor comfortabel in het midden van de topper liggen. Op de binnenveringskern van het boxspringbed geniet u dan van een uniek gevoel van rust.

Hier moet je op letten voordat je koopt

Als je ongemakkelijk op je matras ligt en het helpt niet? Dan is het tijd voor een nieuw matras of topper. Zo zorg je voor meer slaapcomfort in jouw favoriete ligpositie. Houd bij de aankoop rekening met deze factoren:

Test de hardheidsgraad vóór aankoop

Bij het kiezen van je matras moet je hem altijd voldoende testen en uitproberen voordat je hem koopt. Zo voorkom je dat je een te zachte hardheid koopt.

Als u vragen heeft, kunt u advies krijgen over welk matras het beste bij u past.

Afhankelijk van je lichaamsgewicht is een andere optie geschikt voor gezellige avondjes in bed. Er zijn deze soorten hardheidsniveaus:

  • H1: Tot 60 kg
  • H2: Tot 80 kg
  • H3: Tot 110 kg
  • H4: Tot 140 kg
  • H5: Vanaf 140 kg

Naast de mate van hardheid is ook de slaaphouding een selectiecriterium voor de eigenschappen van uw matras of Document. Een slaper die op zijn zij ligt, moet kiezen voor een zachtere optie. Rugslapers slapen het beste op stevigere versies. Mensen met een allergie moeten er ook voor zorgen dat de matras beschermd is tegen mijten.

Je matras zakt door

Na langdurig gebruik kan uw boxspringmatras doorzakken en kan er een holte ontstaan. De elasticiteit en hardheid van het slaapoppervlak nemen af ​​en rugpijn is mogelijk. Het voelt dan alsof je op een plank ligt. Dan moet je nadenken over een uitwisseling.

Tip: Een matras heeft doorgaans een levensduur van 10 jaar. Deze is meestal lager dan die van de box in je bed. Denk er daarom aan om deze vroeg of laat te vervangen, op zijn laatst als er sprake is van schimmel door onvoldoende ventilatie.

Tijdens de zwangerschap is een bijzonder harde versie een goede ondersteuning.

Retourbeleid

Het is mogelijk om uw matras of hele bedden te ruilen. Lees meer voordat u koopt of vraag het direct daarna aan de winkel of fabrikant.  Met ons grote assortiment kunt u vanaf het begin een slechte aankoop voorkomen. Neem gerust vooraf contact met ons op.

Wij helpen u beslissen en geven u indien nodig een advies zodat het product bij uw slaapgewoonten past. Zo kunt u met succes online een model voor uw slaapkamer kopen.

Lees verder

Boxspringbett reinigen und pflegen - Darauf solltest du achten - Luxusbetten24
Wie lange hält ein Boxspringbett? - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.