Hoe vaak moet u uw topper vervangen?

Wie oft solltest du deinen Topper wechseln? - Luxusbetten24

Een topper moet je elke 5 jaar vervangen. Dit is echter alleen het geval als u het boxspringbed dagelijks gebruikt. Goed onderhoud en regelmatig draaien kunnen de tijd verlengen. Goedkope toppers gaan meestal maar 2 of 3 jaar mee.

Hoe kun je zien dat de topper vervangen moet worden?

Als het gevoel van liggen afneemt, is het tijd om een ​​nieuwe topper voor je bed te kopen. Het is het beste om niet te wachten tot er holtes ontstaan. 

Zelfs bij goede hygiëne vormen zich mijten in de topper. Deze kunnen zich in de loop der jaren gestaag vermenigvuldigen. De maximale levensduur van een topper mag niet langer zijn dan 7 jaar.

Welke factoren beïnvloeden de duurzaamheid?

Een dekmatras heeft een normale houdbaarheid van ongeveer 5 jaar. Goedkope materialen zorgen er echter voor dat de topper sneller doorzakt. 

Mensen met een hoog lichaamsgewicht hebben sneller last van holle vorming. Dit maakt het des te belangrijker om belang te hechten aan de aanschaf van een kwalitatief hoogwaardige topper.

De kwaliteit van de topper is sterk afhankelijk van het materiaal, bijvoorbeeld koudschuim, gel- of viscoschuim, maar ook van de dichtheid. Het is de moeite waard om een ​​topper te kopen die een goede matras aanvult en het comfort verbetert.

Lees hier meer over de duurzaamheid van een topper!

Tips voor onderhoud en reiniging

Om ervoor te zorgen dat u uw topper zo zelden mogelijk hoeft te vervangen, volgt u de volgende tips:

  • Lucht de slaapkamer elke ochtend en avond. Dit verwijdert niet alleen een slechte geur, maar zorgt er ook voor dat bestaand vocht wordt afgevoerd. Je kunt het dekbed het beste opzij leggen, zodat het kussen zichzelf kan ventileren.
  • Je moet de topperhoes elke 2 tot 3 maanden wassen. Let op een wastemperatuur van 60 graden Celsius. Hierdoor worden de mijten effectief gedood. Als u allergisch bent, kan het nodig zijn vaker te wassen.
  • Na het wassen plaatst u de hoezen er weer op en plaatst u de topper weer op het matras van uw boxspringbed of gewoon bed. Om ervoor te zorgen dat het slaapcomfort behouden blijft, draait u de topper bij deze gelegenheid om. Dit betekent dat er geen ongelijkmatige slijtage is.

Let op: Sommige toppers kun je in elke richting draaien. Andere producten hebben een speciale structuur met een antislipbasis. Met deze items kun je maar één draai maken.

Waarom is het zinvol om een ​​topper te gebruiken?

De matrastopper dient als bescherming tegen vlekken en meer voor matrassen. Vaak worden toppers voor boxspringbedden gebruikt. Ze kunnen echter ook op de matras van een ander bedframe worden geplaatst.

De topper zorgt er bij gebruik voor dat huisstofmijten doorgaans niet in het onderliggende matras kunnen dringen en biedt extra ondersteuning. Bovendien wordt een groot deel van de belasting door de topper opgenomen.

Het gebruik van dekmatrassen verlengt actief de levensduur van uw matras. Je kunt ook een topper gebruiken om de hardheid van de matras te veranderen. Houd er rekening mee dat dit alleen werkt als het verschil niet te groot is en je wilt dat de pad zachter is.

Neem voor aankoop contact met ons op als u vragen heeft en niet weet welke matrasbeschermer de beste keuze is voor uw rug.

Lees verder

Welcher Topper passt zu mir? Tolle Empfehlungen im Angebot - Luxusbetten24
Harter oder weicher Topper: Welcher ist der richtige für mich? - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.