Topper glijdt altijd over de matras: wat kan ik doen?

Topper verrutscht immer auf der Matratze: Was kann ich tun? - Luxusbetten24

Als de topper ondanks dat de elastieken goed zijn vastgeklemd voortdurend wegglijdt, kun je voor meer ondersteuning zorgen door gebruik te maken van extra bevestigingsmaterialen zoals antislipmatten of klittenbandsluitingen. 

Leidt een uitglijdende topper tot slaapproblemen?

Gezonde mensen bewegen tussen de 30 en 50 keer terwijl ze slapen - tot 80 bewegingen per nacht worden als volkomen normaal beschouwd. Matrassen met een topper kunnen het liggevoel op boxspringbedden verbeteren waardoor veelvuldig woelen en draaien overbodig wordt. Er zijn ook andere voordelen.

Dergelijke producten zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat kieren bij bezoekers verdwijnen en zijn bijzonder ideaal voor mensen met een allergie. Als de topper echter op de matras glijdt, kan dit het slapen nog slechter maken en in het ergste geval rugpijn veroorzaken.

Als er kreukels ontstaan ​​onder het dekbedovertrek of de hoeken van de topper helemaal van het bed glijden, zijn rustige nachten zonder klachten als hoofdpijn, nekpijn of drukpunten op de huid nauwelijks haalbaar.

Om de topper antislip op het bed te laten liggen, kun je een paar eenvoudige bevestigingstrucs gebruiken. Zo kun je zonder problemen in elke slaappositie slapen

Hoe u uitglijden kunt voorkomen?

Er is geen zachte ligpositie voor toppers; de meeste producten zijn gemaakt van een glad buitenmateriaal om mijten en vuil af te weren. Toch kan het opdoen van een hoeslaken de oplossing zijn – ongeacht je slaaphouding.

Let op de kwaliteit en pasvorm. Het hoeslaken moet een elastische spanning hebben. Hierdoor kunt u uw matras en topper meer ondersteuning geven. Als elementen zoals de topper echter niet antislip zijn bevestigd, is het moeilijk om 's ochtends onaangename rimpels te voorkomen. 

Tips: Bevestigingsmogelijkheden voor toppers

Deze opties voor het bevestigen en bevestigen van de dekmatras kunnen helpen:

Zet vast

De eenvoudigste manier om uitschuifbare toppers te bevestigen is door ze met elastiekjes over de hoeken van de matras vast te zetten.

Artikelen van hoogwaardige merken zijn meestal voorzien van bevestigingselastieken op elke hoek die stevig aan het bekledingsmateriaal zijn genaaid. Als er een elastiekje van de matras loslaat of het materiaal scheurt, zal de topper na een korte tijd liggen scheef gaan liggen.

Tip: Gescheurde bevestigingsmiddelen voor uw basis kunt u het beste met een naaimachine of met de hand aannaaien, zodat de spanning gelijkmatig over alle hoeken wordt verdeeld.

Antislipmat

Niet iedere ondergrond is geschikt om af te werken met elastiekjes aan de zijkant. Bij boxspringbedden en caravans kunnen de hoeken van de matras meestal helemaal niet worden vastgeklemd. In dergelijke gevallen kunt u, naar onze ervaring, een conventionele antislipmat gebruiken, zoals een tapijt. De mat voorkomt dat de topper wegglijdt als deze zinkt. Hoe meer gewicht er op de topper staat, hoe beter de antislipwerking werkt. Verbind de items dan nog wat meer met een hoeslaken.

Klittenbandsluiting

Als antislipmatten niet helpen, kunt u zelf klittenbandsluitingen van de huishoudafdeling in de supermarkt aan de topper en de basis bevestigen. Als u krachtig beweegt, kunnen de klittenbandsluitingen geluid maken. Met deze methode komt uitglijden zelden voor, zelfs zonder elastiekjes.

Topper glijdt weg in het boxspringbed - een veel voorkomend probleem

Boxspringbedden bestaan ​​uit meerdere losjes geplaatste lagen die gemakkelijk wegglijden bij het liggen en opstaan.

Het is vaak niet de topper die het probleem is bij een boxspringbed, maar eerder de matras die wegglijdt. Dit kan ook gebeuren bij bedden met lattenbodems als de matras niet omgeven is door een frame. Hoe groter het oppervlak van het bed en de topper, hoe meer gewicht er in elke centimeter zit. Grote toppers zijn daardoor slipvaster dan losse toppers in tweepersoonsbedden.

De grootte van het bed en de varianten spelen zeker een beslissende rol in de slipweerstand.

Welke modellen zijn bijzonder gevoelig voor uitglijden?

Tops voor matrassen en zitbanken kunnen de neiging hebben om weg te glijden, ongeacht hun hardheid of dikte. Eenpersoonsslapers zorgen bijvoorbeeld voor minder beweging en spanning dan twee partners in een tweepersoonsbed.

Of de topper wel of niet wegglijdt, hangt meestal af van het materiaal van de matras en de hoes van de topper. Hoe gladder en fijner het materiaal, hoe minder wrijving er ontstaat als het lichaam beweegt tijdens het slapen. Bovendien moeten ook de maten op elkaar worden afgestemd.

In onze gids vindt u een selectie aanbevelingen en informatie die u zullen helpen de juiste topper voor u te vinden.

Heeft u nog vragen of wilt u iets kopen uit ons assortiment? Start dan nu uw winkelervaring!

Lees verder

Harter oder weicher Topper: Welcher ist der richtige für mich? - Luxusbetten24
Matratzen Topper Unterschiede: Das solltest du wissen - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.