Verschillen tussen matrastoppers: wat u moet weten

Matratzen Topper Unterschiede: Das solltest du wissen - Luxusbetten24

Sinds boxspringbedden steeds populairder worden, is ook de belangstelling voor toppers toegenomen. Je kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen van dekmatrassen die zich aanpassen aan jouw lichaam.

​Niet alleen met de verschillende materialen, maar ook met de dichtheid, de hardheidsgraad en de covers moet rekening worden gehouden bij uw aankoop. Bovenal bieden ze de voordelen die nodig zijn voor uw behoeften. Alle informatie vindt u in onze onderstaande gids.

Dit is het verschil met een topmatras

Een topper wordt vaak een ondersteuning voor de matras genoemd. Strikt genomen zijn het echter twee verschillende producten. Beide varianten worden op het matras geplaatst. Een onderlegger dient ter bescherming van de matras en waarborgt de hygiëne. De dunne matrastopper beschermt tegen slijtage.

Een topper is dikker vergeleken met een kussen en verhoogt het ligcomfort. Het zorgt voor drukverlichting, wat het liggevoel verbetert. De hoogte van een topper is 4 tot 10 centimeter, het is dus een dun matras. Daarom wordt het ook wel een topmatras genoemd.

Toppers beschermen ook de matras en verlengen de duurzaamheid ervan. Hun primaire doel is echter om meer comfort te bieden door middel van een lichte vering.

Bovendien kan met een topper een doorlopend ligoppervlak worden gecreëerd voor maximale functionaliteit - dit zijn allemaal zaken die voor het product spreken. Bij de keuze van de topper moeten hardheid en materiaal aangepast worden aan de matras.

Dit zorgt ervoor dat je vocht in balans brengt en zorgt voor een optimaal slaapklimaat in een een- of tweepersoonsbed.

Boxspringbedden profiteren van de topper

Voor een boxspringbed wordt meestal een topper gebruikt. Boxspringbedden kenmerken zich door hun speciale bodem en zijn opgebouwd uit drie elementen: de box, het matras en de topper.

Nu gebruiken steeds meer mensen de artikelen ook voor conventionele bedden, die bestaan ​​uit een matras, bedframe en lattenbodem. Een kussen wordt gebruikt voor verschillende bedsystemen, zoals een gestoffeerd bed, waterbed of andere.

Het zorgt niet alleen voor meer comfort, maar biedt in veel gevallen ook meer warmte.

Wat zijn de verschillen tussen de toppers?

Toppers zijn gemaakt als matrassen. De buitenlaag bestaat uit een omhulsel en binnenin bevindt zich een kern. De verschillen tussen de toppers hebben te maken met de materialen die in de elementen zijn gebruikt.

Deze verschillende materialen bestaan

De belangrijkste materialen voor toppers noemen we hieronder:

Comfortschuim

Dit schuim is het goedkoopste materiaal, namelijk PU-schuim. Het comfortschuim past zich direct aan een veranderde slaaphouding aan.

Koudschuim

Koudschuim is een schuim van hogere kwaliteit met een hoge oppervlakte-elasticiteit. De structuur van het materiaal heeft open poriën, waardoor het materiaal ademend is. Wanneer de last wordt ontlast, keert de topper terug naar zijn oorspronkelijke vorm.

Koudschuim is een hardschuim met een verkoelende werking en overtuigt door zijn sterkte. Omdat de gebruiker de schouders niet diep in de topper wegzakt, is koudschuim ideaal voor onrustige slapers. Ook mensen die 's nachts snel zweten, kunnen dit materiaal en de bijzondere functie ervan goed gebruiken.

Het kan ook een optie zijn voor mensen met rugpijn of allergieën.

Traagschuim

Het materiaal, ook wel viscoschuim genoemd, is thermo-elastisch. De topper past zich aan de contouren van het lichaam aan. De reden hiervoor is je lichaamswarmte. Hierdoor profiteert de gebruiker van een hoge drukontlasting doordat deze dieper in de topper wegzakt.

Traagschuim keert met vertraging terug naar zijn oorspronkelijke vorm wanneer u uw slaaphouding verandert. Visco is geschikt voor zowel rustige slapers als zij-, buik- en rugslapers. Al met al hangt de perfecte keuze af van dit detail.

Gelschuim

Een geltopper combineert de positieve eigenschappen van een topper van viscoschuim en koudschuim. Als rug- of zijslaper geniet je dankzij de open en wijde poriën van een zeer zacht liggevoel en een verkoelende werking.

Gelschuim kenmerkt zich door een middelsterke herstellende kracht, waardoor iemand die rustig slaapt voldoende diep in de topper kan wegzakken. De hoge puntelasticiteit maakt dit type tot een rug- en schoudervriendelijke optie.

Omdat je niet zo diep wegzakt als bij traagschuim, is het materiaal ook geschikt voor onrustige slapers.

Latex

Latex is uiterst vormvast en keert direct na het verwijderen van de belasting terug naar zijn oorspronkelijke positie. Het materiaal heeft bovendien een licht verende werking en is zeer elastisch. Omdat natuurlatex zwaar is, verwerken fabrikanten veel poriën in de topper. Dit maakt het product beter handelbaar en ademend.

Ook het reinigen is bijzonder eenvoudig en het materiaal overtuigt door zijn lange levensduur. De nadelen zijn echter het gewicht en de geur, die vaak als onaangenaam wordt ervaren.

Denometrisch gewicht als kwaliteitskenmerk

Toppers verschillen ook qua dichtheid van elkaar. De dichtheid geeft aan hoeveel materiaal er per kubieke meter is gebruikt. De dichtheid is te herkennen aan de afkorting RG. Achter de dichtheid staat een waarde voor de schuimdichtheid vermeld.

Bij een waarde van RG 50 werd 50 kilogram grondstof per kubieke meter verwerkt. Hoe meer materiaal er wordt gebruikt, hoe hoger de kwaliteit. Met een hoge dichtheid is het schuim dichter, waardoor het stabieler en duurzamer is.

Om ervoor te zorgen dat de topper lang meegaat en van goede kwaliteit is, wordt een model van minimaal RG 40 aanbevolen.

Opmerking: Een product met een dichtheid tussen 40 en 50 kilogram per kubieke meter gaat tussen de 6 en 8 jaar mee. RG 60 toppers gaan ruim 10 jaar mee. Afhankelijk van de belasting kan de levensduur bijvoorbeeld langer of korter zijn.

De dichtheid speelt geen rol bij gel en koudschuim omdat deze materialen lichter zijn en er lucht in zit. Dit betekent dat ze een lange levensduur hebben.

Verdere verschillen tussen de topperkernen

Bij sommige toppers is de kern geprofileerd en bij andere is deze glad. Sterk geprofileerde topperkernen zorgen voor een zeer zacht liggevoel. Verder is het mogelijk dat de kern in zones is verdeeld. Deze ligplekken vind je ook in matrassen.

Ze verbeteren het slaapcomfort doordat de zones zijn afgestemd op de lichaamsdelen. Door de kern kun je dieper in het heup- en schoudergebied wegzakken, terwijl de ondersteuning in andere liggebieden sterker is.

Verschillende maten

Toppers zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De meeste modellen zijn 200 centimeter lang. Er zijn echter ook producten in kortere of langere lengtes en toppers voor kleine kinderen.

De meest voorkomende maten zijn:

  • 120 x 200 centimeter
  • 140 x 200 centimeter
  • 160 x 200 centimeter
  • 180 x 200 centimeter

Sommige toppers zijn verkrijgbaar in de afmetingen 200 x 200 centimeter.

Toppers met kortere lengtes zijn 190 centimeter lang en toppers met extra lengte zijn 210 of 220 centimeter lang. De breedte van deze bijzondere maten varieert tussen de 60 en 200 centimeter. Voor peutertoppers of babytoppers kunt u kiezen uit de maten 60 x 120 centimeter of 70 x 140 centimeter.

Speciale oplossing splittopper

Splittoppers zijn ook iets voor verstelbare tweepersoonsbedden. Ze hebben een of twee incisies. Deze verticale sneden bevinden zich in het midden van het ligvlak.

Dit betekent dat beide gebruikers onafhankelijk van elkaar de positie van hun kant van het bed kunnen aanpassen. Z B De één kan de positie van het onderste gedeelte verhogen zodat hij met de benen omhoog kan lezen en de ander kan het bovenste gedeelte van het ligvlak verhogen zodat hij in bed kan zitten.

Een topper afdekken

De meeste hoezen zijn afneembaar met een ritssluiting en wasbaar in de wasmachine. Een hoes van katoen, scheerwol of microvezel reguleert het vocht en zorgt zo voor een prettig slaapklimaat.

Zogenaamde boorhoezen en dubbeldoekhoezen kenmerken zich doorgaans door bijzondere eigenschappen. Afhankelijk van de fabrikant en het model zijn ze voorzien van klimaatvezels of zijn ze mijtbestendig en antibacterieel. Veel hoezen zijn voorzien van quilting, dit heeft invloed op de hoogte van de topper.

Er zijn vaak elastische banden in de hoeken van de hoes genaaid die over de matras worden getrokken. Hierdoor kan de topper niet wegglijden.

Ons advies

Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van een topper of als je vragen hebt, helpt ons klantenserviceteam je graag verder. In onze onlineshop vindt u ook andere producten zoals kussens, lakens, beddengoed, neksteunkussens en hoofdkussens.

Zo stel je eenvoudig een combinatie samen die precies bij jouw voorkeuren past. Met het juiste bekledingsmateriaal en luxueuze ligeigenschappen creëer je een absoluut hoogtepunt in de slaapkamer. Daarnaast geven we je in onze blog veel tips, zodat je de juiste keuze maakt.

Bestel vandaag nog uw nieuwe bed in Duitsland!

Lees verder

Topper verrutscht immer auf der Matratze: Was kann ich tun? - Luxusbetten24
Topper und Kaltschaummatratze: Schimmel auf der Schlafunterlage - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.