Wat is een topper? Alle informatie, verschillen en voordelen!

Was ist ein Topper? Alle Infos, Unterschiede und Nutzen! - Luxusbetten24

De term topper beschrijft een slaapoppervlak dat u op de matras plaatst. Dit ondersteunt het lichaam en de rug. Dit verbetert het slaapgevoel en zorgt voor minder belasting op verschillende delen van het lichaam.

De keuze voor de juiste topper is afhankelijk van het materiaal, slaapgedrag, model en lichaamsgewicht.

Waar heb je een topper voor nodig?

Een dekmatras verhoogt het slaapcomfort en zorgt tegelijkertijd voor meer hygiëne. De topper wordt eenvoudig op het laken van de matras geplaatst. Het dikke comfortkussen voor bedden verhoogt het ligcomfort en zorgt voor een gezonde en rustgevende slaap.

Toppers zijn verkrijgbaar in dezelfde standaardmaten als matrassen (single, twin, queen, full/double of king). De totale hoogte bedraagt ​​vier tot tien centimeter.

Let op: De Europese/Amerikaanse normen kunnen verschillen als het gaat om de bedgrootte. Hiermee moet rekening worden gehouden voordat u de artikelen koopt. 

Wat is het verschil tussen topper en topmatras?

Toppers en matrasbeschermers hebben andere functies. Matrasbeschermers zijn hoezen die aan de lattenbodems van een- en tweepersoonsbedden worden bevestigd en dienen als matrasbescherming.

Matrasbeschermers beschermen de matras tegen slijtage en slijtage veroorzaakt door beddengoed, kussens, vocht en vlekken. Ze hebben in de regel geen invloed op het liggevoel of het ademend vermogen van de matras. 

Toppers daarentegen liggen op het hoeslaken van de matras en veranderen merkbaar het liggevoel. Naast de ligeigenschappen zoals traagschuim met een hoog aanpassingsvermogen bieden dekmatrassen ook extra bescherming omdat vuil en zweet niet kunnen binnendringen.

Hoe weet ik of de topper van hoge kwaliteit is?

Een hoogwaardige topper kenmerkt zich door deze verschillende eigenschappen:

 1. Materiaal: Hoogwaardige toppers zijn vaak gemaakt van latex, viscoschuim of koudschuim. Deze materialen zijn duurzaam en geven een goede ondersteuning aan het lichaam. Een veerkern wordt meestal alleen voor de matras gebruikt.
 2. Dichtheid en hoogte: Een hoge dichtheid (gemeten in kg/m³ dichtheid) betekent dat het materiaal in combinatie dichter en dus duurzamer is. Een goede waarde voor schuimtoppers met een ontlastende functie is minimaal 40 kg/m³. Zo’n basis met minimaal één laag moet nog wat zachter zijn zodat deze zich aanpast aan de rug. Ook de topperhoogte op het koudschuim- of pocketveringmatras speelt een rol.
 3. Hardheidsniveaus: Het hardheidsniveau moet overeenkomen met uw lichaamsgewicht. Als het gewicht hoger is, moet de topper steviger zijn zodat deze een ideale ondersteuning biedt.
 4. Hoes: Een goede hoes in elke maat is afneembaar en wasbaar. Dit maakt het schoonmaken van de topper makkelijker.
 5. Ademend vermogen en klimaatregulatie van het materiaal: Een hoogwaardige topper moet ademend zijn en vocht goed kunnen afvoeren. Dit zorgt voor een prettig slaapklimaat.
 6. Certificeringen: Certificeringen zoals het Oeko-Tex Standard 100-zegel geven informatie over de afwezigheid van schadelijke stoffen bij de topper.
 7. Fabrikantsgarantie: Een garantie van de fabrikant kan een andere indicatie zijn van de kwaliteit van de topper.
 8. Klantrecensies en tests: Ervaringsrapporten van andere klanten en testrapporten kunnen aanvullende informatie geven over de kwaliteit van de topper. Deze vindt u op onze productpagina's. Als u nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op. Tijdens een adviesgesprek geven wij u graag de informatie die u nodig heeft.

Houd er rekening mee dat dit algemene instructies zijn en dat de behoeften van persoon tot persoon kunnen verschillen, zodat u het toppermatras volledig kunt benutten. Het is altijd raadzaam om verschillende modellen met elkaar te vergelijken voordat u tot aanschaf overgaat.

Hoe je ervoor kunt zorgen dat deze delen van het lichaam vooral worden ontlast door een flexibele vorm met ligzones:

 • Wervelkolom
 • Schouder
 • Bekken
 • Heupen

Om deze reden geven wij u gedetailleerde informatie over alle artikelen voordat u bestelt. Een ergonomische koudschuim- of geltopper kan zelfs uw rugpijn of andere pijn in bed verminderen.

Heeft u een vraag over uw account in onze winkel of wilt u graag een adviseur spreken over onze producten? Neem dan contact met ons op voor de ultieme slaapervaring in tweepersoons- of enkele bedden thuis. Met ons brede assortiment aan designs staat niets uw bedrust in de weg.

Deze materialen worden gebruikt

De keuze aan toppermodellen is enorm. Toppers zijn gemaakt van verschillende materialen, die elk bepaalde eigenschappen en voordelen hebben. De verschillen tussen de typen liggen vooral in de kwaliteit, de hardheidsgraad, de prijs en de individuele eisen van de mensen.

Deze zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de voorkeurshouding van het lichaam tijdens het slapen.

Koudschuimtopper: aard en gebruik

Koudschuim is een van de meest populaire materialen en wordt beschouwd als een klassieker onder de matrastoppers. Door de openporige structuur zijn koudschuimtoppers en koudschuimmatrassen extreem ademend, waardoor mijten een basis wordt ontnomen.

Dus is schuim ook ideaal voor mensen met allergieën. Door de maatvastheid van dit type beschikt de koudschuimtopper bovendien over een hoge puntelasticiteit.

Bovendien neemt koudschuim geen warmte op. Dit maakt de topper ideaal voor slapers die de neiging hebben om 's nachts te zweten.

 • Ademend materiaal
 • Hoge puntelasticiteit
 • Ideaal voor mensen die 's nachts zweten
 • Verbetering van het slaapgevoel

Viscoschuim topper: geschikt voor elke ligpositie+net

Visco toppers verhogen het slaapcomfort doordat het viscoschuim reageert op lichaamswarmte en druk. Hierdoor ervaren slapers in iedere slaappositie een perfecte drukontlasting doordat de topper zich aanpast aan het lichaam.

Visco toppers zorgen voor een optimaal slaapklimaat en worden daarom ook aanbevolen voor mensen met een allergie.

 • Optimale drukontlasting en lichaamsaanpassing
 • Stof- en bacterievrij
 • Weinig huisstofmijten
 • Voor mensen met allergieën

Gelschuimtopper: samenstelling en gebruik

Gelschuim wordt als bijzonder zacht beschouwd en het buitenste katoen wordt als open poriën beschouwd. Dit helpt het ligcomfort te vergroten. De gelschuimtopper combineert de voordelen van een koudschuim- en viscoschuimtopper. Het materiaal heeft daardoor een extreem lichaamsondersteunende en drukverlagende werking.

Dit verhoogt het comfort bij rugpijn.

 • Optimale drukontlasting
 • Hoge (punt)elasticiteit
 • Geen verandering als de temperatuur fluctueert
 • Aanpassing aan het lichaam

Latex-topper: een optie voor mensen met allergieën

Natuurlatex toppers zijn gemaakt van rubber en worden daarom als milieuvriendelijk en comfortabel beschouwd. Bovendien hebben toppers met deze aanduiding een hoge puntelasticiteit. Latex toppers zijn ook geschikt voor mensen met een allergie, omdat de topper vochtafstotend en onderhoudsvriendelijk is.

 • Boxspringbedtopper met hoge puntelasticiteit
 • Hygiënisch, gemakkelijk te onderhouden
 • Milieuvriendelijk

Dit zijn de voordelen

Dekmatrassen worden vooral gebruikt op bedden met een boxspringstructuur, maar kunnen ook op andere bedden gebruikt worden. Toppers zijn doorgaans verkrijgbaar als losse dekmatrassen voor het boxspringbed met pocketveringmatrassen.

Een tip: Een traagschuimtopper op slaapbanken verhoogt bijvoorbeeld ook het comfort.

In sommige gevallen zijn toppers rechtstreeks in de matras geïntegreerd. Een matrastopper voorkomt dat zweet en vuil de matras binnendringen. Het reguleert de luchtcirculatie en de klimaatbalans.

Nog een voordeel: de hoes van de meeste toppers kan worden verwijderd en gewassen. De bedaccessoires met elasticiteit dragen bij aan de bedhygiëne en duurzaamheid. Ook voor koppels die twee eenpersoonsmatrassen gebruiken, is de topper een heel praktische toevoeging.

Het is verdeeld over het gehele ligvlak of oppervlak van de matras. Hierdoor hebben slapers geen last meer van de kieren of kuilen in het tweepersoonsbed. Toch merken de mensen bewegingen op het gedeelde ligvlak niet zo veel.

Omdat de verschillende zones zijn aangepast aan elk deel van het lichaam, pakken ze elk probleem aan. Ze zijn een oplossing voor rug- of zijslapers. Zorg er bij het bekijken van de afzonderlijke modellen voor dat elke variant echt bij u past.

De juiste kern van de topmatras zorgt voor de beste nachten en een bijzonder comfortabel effect. Omdat een topper goedkoper is dan een matras, worden er ook toppers aangeschaft om de levensduur van het matras te verlengen of om het bed te verlengen.

Hierdoor kan een topper het comfort tijdens het slapen verhogen, zonder dat mensen een nieuw matras hoeven te kopen. Dankzij het hoge aanpassingsvermogen wordt het comfort van het boxspringbed voor relatief weinig geld verhoogd en wordt er luxe in de kamer gebracht.

Overigens: er zijn bijna geen nadelen! Hebben wij u overtuigd en wilt u graag klant worden op onze site? Dan kunt u vandaag nog toppers en covers bestellen met lage verzendkosten of zelfs alles gratis bezorgd bij Luxusbetten24.

Op onze homepage vindt u onderaan het menu-item “Juridisch” met verdere achtergrondinformatie. Wij vinden het belangrijk dat wij aan uw wensen voldoen. Daarom is transparantie onze basis. Wij begrijpen het belang van een goede klantenservice.

Ook als u advies zoekt over de hoes, het schuim of zelfs de verzorging, adviseren wij u graag met onze kennis. Onze service staat voor u klaar wanneer u ons nodig heeft. Kijk gerust ook eens naar andere categorieën om jouw slaapkamer en woonkamer opnieuw in te richten.

In onze gids lees je meer over de levensduur van een topper!

Lees verder

Welcher Topper hilft bei Rückenschmerzen? (Alle Infos & Tipps) - Luxusbetten24
Topper richtig waschen & trocken » Schritt für Schritt Anleitung - Luxusbetten24

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.